Grauw MO17 - VVO/DOMBURG MO17

Na de zepert van afgelopen week is er geen ontslagbrief in de brievenbus gevallen bij jullie leider dus we kunnen wederom compleet afreizen naar Grauw. Tja Grauw, waar ligt dat eigenlijk precies? Google Maps wist het te vinden en kon ook nog eens vertellen dat we ruim een uur over deze reis gingen doen.

Aangezien de wedstrijd om 10.00 uur al begon, was de (pupillen)vertrektijd gezet om 8 uur. En klasse hoor meiden. Allemaal op tijd! Behalve keepster en chauffeuse Tessa die haar rijbewijs was vergeten en terug naar huis moest. Met gierende banden kwam ze aangescheurd. Tot opluchting van de meiden die bij haar in gingen stappen was het niet Tessa maar haar coach Marco die Max Verstappen imiteerde. Nadat Tessa met haar coach van stoel gewisseld was kon de reis beginnen.

Een uurtje later komen we inderdaad aan in Grauw. Omkleden, warming-up en daarna beginnen aan de wedstrijd. We spraken af dat we fel zouden beginnen maar die meiden van Grauw waren feller en beter. Het feit dat er Serooskerke/Domburg MO17 op de kleedkamer stond in plaats van Oostkapelle/Domburg MO17 hielp dus ook niet. We zaten helemaal niet in de wedstrijd en moesten alle zeilen bijzetten om de nul te houden. Een paar opgelegde kansen later scoren de meiden van Grauw de 1-0. Het is dat ze hun overige kansen niet verzilverden want anders hadden we nog één of twee doelpunten tegen gehad. Gelukkig schakelen wij een tandje bij en beginnen van ons af te bijten. We komen beter in de wedstrijd.

En dan het moment van Sarah. Over dit moment gaan er twee versies rond:

Versie 1: Sarah ontvangt de bal in de loop. Snel denkt zij na, zij sluit haar ogen. Het lijkt wel of de wereld even stil staat. Op haar netvlies brandt het moment van Lasser Schone, de wonderschone vrije trap en de 4-1 tegen Real Madrid. Zij loopt op ongeveer dezelfde positie. Oké, Lasser deed het vanuit stilstand maar ik ben jonger. “Ja” denkt ze. “Ik ga er voor”. Terwijl haar rechterbeen richting bal beweegt, berekent zij de kracht en hoek welke nodig is om de bal over de keeper heen te krullen. De schoen raakt de bal, het leer verdwijnt in de lucht. Vanaf dat moment gaat alles in slow-motion. Terwijl de bal verder en verder stijgt verliezen de paarden die verderop staan te grazen hun interesse in het gras. Zij spitsen de oren en heffen het hoofd. Het wordt muisstil op het sportpark. Slechts het geluid van een verdwaalde vogel en het suizen van de bal in de wind is hoorbaar. Het publiek volgt de bal en houdt gespannen de adem in. De bal begint te dalen en de keepster van Grauw weet het: “Die bal gaat over mij heen”. In een verwoede poging om de bal toch nog te keren zet zij een stap naar achter en strekt haar lichaam. Maar voordat haar arm bij de bal kan ploft deze achter haar neer. Het net bolt, iedereen blij. High fives en knuffels vallen Sarah deel.

Versie 2: Een voorzet van Sarah verdwijnt achter de keepster. Wat een mazzel. Iedereen wel heel blij.

Waarom twee versies? Sarah had in een andere setting aangegeven dat haar doelpunten karig beschreven werden. Dus Sarah, we gaan unaniem voor versie 1!

Verder gebeurd er niet veel meer dus we gaan met een 1-1 stand rusten.

De tweede helft golft het spel op en neer. Er zijn kansen aan beide zijden. De meiden van Grauw hebben eigenlijk het meeste aanspraak op een doelpuntje maar onze verdedigerster maken heel veel meters en steunen elkaar als een hecht collectief. En als er dan een spits doorkomt houdt Tessa met een paar mooie reddingen haar doel schoon.
We weten er zelfs met dit warme weer een heus slotoffensief er uit te persen en krijgen een aantal corners. Het levert niets meer op en de eindstand blijft 1-1. Daar mogen wij zeker tevreden mee zijn. We hebben mogelijkheden gehad voor de winst maar we hadden nog makkelijker kunnen verliezen.

Gelukkig zagen we weer de oude vertrouwde vechtlust terug waarmee jullie dit punt uit het vuur gesleept hebben.

Complimenten voor jullie allemaal. En het mooie is dat we volgende week de meiden van Grauw weer tegenkomen!

Marco en Mirjam bedankt voor de extra rij- en wasbeurt. Ook leuk om te vermelden was dat er zelfs een auto met Oostkapelle-supporters het pittoreske Grauw aandeed!