184 met lichtpuntjes.

Na de overwinning van vorige week een moeilijke krachtproef voor Domburg in “Het Paerehat”. De vraag is; Wordt het herstel van de laatste wedstrijd voortgezet. In de basis staan dit keer: Doel; Jochem. Achter van rechts naar links; Micha, Michiel Bernard, Martijn en Tim. Midden; Vic, Hugo, Maurice en Jerom. Voor Sander en Chiel. Op de bank; Michiel P, Jos en Robin.

Patrijzen begint overrompelend en Domburg staat erbij en kijkt ernaar. De eerste 20 minuten hebben we niets in de pap te brokkelen en worden we letterlijk links en rechts voorbij gelopen. In minuut 3 heeft Micha geen vat op zijn tegenstander, die de bal voor de goal gooit. Jochem stopt de bal niet goed weg in plaats van hem klem te pakken. Patrijzen scoort met een kopbal de 1-0. 6 minuten later is het weer raak. De linksbuiten kan vanaf de zijlijn ongehinderd naar het midden lopen en vrij inschieten. Niemand grijpt in. Zijn schot verdwijnt in de rechter bovenhoek. Nu is het maar 3 minuten wachten tot de volgende. Weer een doorbraak over links wordt besloten met een schot van zeker 18 meter. Jochem ziet er weer niet goed uit, maar we laten de Patrijzenaren ook wel erg gemakkelijk lopen en geven ze veel te veel ruimte. Het wachten duurt precies 4 minuten als de 4e tegengoal valt. Een schot vanaf 20 meter betekent de 4-0. De bank gaat eens rekenen en vreest een regelrechte afstraffing en de dubbele cijfers. Gelukkig neemt Patrijzen wat gas terug en hersteld Domburg zich. De laatste 20 minuten gaat het redelijk gelijk op. Domburg doet in de 29e minuut wat terug met een pass op Chiel. Hij kapt en schiet. Zijn schot smoort in de verdediging van Patrijzen, maar in de rebound maakt Chiel toch de 4-1. Een historische treffer, maar daarover straks. In de 42e minuut lijkt Patrijzen de draad weer op te pakken. Het middenveld geeft weer teveel ruimte en een schot van afstand lijkt doel te treffen. Jochem redt gestrekt in de rechter benedenhoek. Een minuut later laat hij zijn klasse weer zien door in een kluwen van spelers stompend te redden bij een corner. De rust gaat in.

De tweede helft lijkt hetzelfde te beginnen als de eerste, want al na 47 minuten valt de 5-1. Een voorzet van rechts laat Martijn lopen, maar achter hem staat een tegenstander, die vrij de 5-1 in kan schieten. Patrick grijpt in. Micha wordt in de 54e minuut vervangen door Michiel P. In de 58e en de 61e minuut komen resp. Robin voor Jerom en Jos voor Vic. De wedstrijd kantelt een beetje en in de 63e minuut krijgt Domburg van een goed leidende scheidsrechter (mag ook wel eens gezegd worden) een vrije trap op 20 meter van het Patrijzendoel. We proberen een andere optie Jos schuift naar Martijn en die schiet via de keeper op de paal. Een minuut later neemt Jos een afgeslagen hoekschop op de slof en de bal verdwijnt van 20 meter in het doel. Bewust of niet? Wie daarover zeurt, is een kniesoor. Zoals deze zie je ze niet iedere week. In de 73e minuut weer een vrije trap voor Domburg. Martijn bedient Chiel, maar die schiet recht op de keeper. Domburg zet nu veel meer druk en de wissels pakken goed uit. Patrijzen komt minder aan voetballen toe en de kansen komen voor Domburg. In minuut 79 wordt er in het Patrijzen 16-metergebied hands gemaakt. Martijn pakt het kadootje uit en het is zowaar 5-3. Kan het dan toch nog. We gooien er een schepje bovenop. In de 84e minuut redt Jochem uitstekend op een schot, maar het blijkt helaas uitstel. De corner die erop volgt wordt alsnog ingekopt en we staan weer op 6-3. Nog is de koek niet op. In de 90e minuut stoomt Michiel P. aan de rechterkant voor de zoveelste keer op en legt een uitstekende voorzet panklaar op het hoofd van Chiel. Helaas weet Chiel met de vrije kopkans de voorbereiding niet te verzilveren. In dezelfde minuut maakt Chiel toch zijn 2e doelpunt. Hij krijgt de bal op een meter of 18 van de goal, glijd eerst uit en lijkt kansloos, maar hij houdt toch balbezit en scoort met een lob de 6-4. Bij een corner missen Michiel P. en Chiel net een kopkans. We komen helaas tijd tekort om het tij nog te keren en als Patrijzen in de 92e minuut de 7-4 maakt is de wedstrijd definitief gespeeld.

Conclusie; We hebben de wedstrijd in de eerste 20 minuten verloren. Vanaf de 25e minuut ging het beter, maar de wissels brachten uiteindelijk de beslissende wedstrijdmentaliteit en werklust in het elftal. Er werd meer druk op de tegenstander gezet en beter en resoluter ingegrepen. Hier kunnen we ons voordeel meedoen en op verder borduren.