Op deze prachtige zonnige dag gingen we vol goede moed naar onze Oostkapelle buren. Er werd in goed overleg besloten om 6 tegen 6 te spelen, waarna we de wedstrijd gelijk goed beginnen. Rowen pikt de bal op eigen helft op, gaat aan de dribbel, en schiet hem in het doel! 0-1. Hierna geeft hij een pass op Tygo die met buitenkant rechts de bal naast het doel weet te krijgen. Thijmen zet, na een scrimmage voor het Oostkapelle doel, als laatste zijn voet tegen de bal, 0-2. Vervolgens speelt Dylan de bal in op Tygo die de bal net naast schiet. Hierna is hij het ‘kansen missen’ beu en pakt de bal op het middenveld af, waarna hij de 0-3 binnenschiet.

Kaj onderschept een bal, speelt hem over naar Rowen, die uiterst koel blijft en de 0-4 binnen schuift. Hierna scoort hij ook maar gelijk de 0-5 na een solo. Inmiddels heeft Oostkapelle dankzij een afstandsschot de 1-5 gescoord, waarna Rowen nog maar eens aan een dribbel begint. Halverwege wordt hij neergehaald door de tegenstander. Hier geeft hij echter niks om, want hij staat gewoon weer op, om het vijandelijke doel te testen. Helaas net geen doelpunt. Maar goed, uit de intrap die iets later volgt, scoort hij alsnog de 1-6. Jonathan mengt zich ondertussen ook in de strijd, gaat meerdere duels aan en verovert verschillende ballen. Oostkapelle verdedigt ondertussen een bal uit richting ons doel. Dylan ziet dit en denkt: “laat ik die bal maar eens vanaf eigen helft op doel schieten”. En jawel: 1-7! Ruststand: 1-7. Wat een weelde, dit hebben we nog niet meegemaakt

De 2e helft is net bezig als er vanuit het middenveld de bal ineens diep gespeeld wordt, waarna Thijmen de 1-8 binnentikt. Hierna zien we een heuse 1-2 tussen Tygo en Kaj, die Tygo vervolgens met LINKS afmaakt. 1-9. We blijven lekker doorgaan en de volgende bal die voor de goal komt wordt tot doelpunt gepromoveerd door Kaj, 1-10. Tygo scoort vervolgens de 1-11 en 1-12 met een afstandsschot en een schuiver. Tussendoor pikt Oostkapelle wederom een doelpuntje mee. Anouk neemt de aftrap, zaait wat verwarring en Rowen schiet na een dribbel de 3-13 in de korte hoek binnen. Hierna is Anouk ‘on fire’ en neemt in de tussentijd een schitterende (harde) corner, die helaas niet afgemaakt kan worden. Rowen scoort nog maar eens een paar doelpunten, 3-14 en 3-15. Hierna nog een aanval over 3 schijven, Kaj speelt naar Rowen, deze speelt over naar Thijmen, die vervolgens zijn 3e doelpunt van de ochtend maakt. 3-16. Het slotakkoord is voor Tygo die de 3-17 tegen de touwen werkt.

Onze 1e overwinning is een feit. Maar veel belangrijker is dat iedereen het weer naar zijn zin had, er lekker samen(over)gespeeld werd, en iedereen weer zijn best deed.