Onze 3e wedstrijd was vandaag tegen Nieuwland, een goede fysieke ploeg waarbij de tegenstanders een kop groter waren. We starten zonder Julian en Ben, gelukkig waren Florian en Jurgen vanuit de jo13-2 bereid om ons te helpen.

Het werd al snel duidelijk dat we hier een zware kluif aan gaan krijgen, ze speelden erg hard en we waren geïmponeerd. Het leek wel of we geen duels aan durven gaan, we verloren ze steeds. Nieuwland was de eerste 20 minuten de betere ploeg, maar het 1e doelpunt viel aan onze zijde te noteren. Uit een voorzet van Jurgen liep Levi goed door op de keeper, deze liet de bal los en het was Eva die de bal in de hoek schoot, 1-0.

Nieuwland ging hierna harder spelen. Bij een duel wordt Giano gemeen geraakt en hij wilt verhaal halen bij de tegenstander. Deze reageert met een bewuste elleboogstoot op zijn middenrif. Alles en iedereen aan de kant zag het gebeuren, de scheids stond er bovenop te kijken, maar tot ieders verbazing, zelfs die van de tegenstander, mocht de brave jongen blijven staan. Dat de coach van de tegenstander hem er niet uithaalt om hem duidelijk te maken dat dit niet kan was ook erg onbegrijpelijk. Dat dit voor Nieuwland een vrijbrief was om zo door te gaan werd al snel duidelijk. Een schouderduw werd uitgevoerd met het hele lichaam, duels werden gemeen en wij waren hier van onder de indruk. Gelukkig werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

De 2e helft was amper 2 minuten oud en we stonden even niet goed op te letten, Nieuwland scoorde 1-1. Ze roken bloed en bleven hard spelen, er werd immers toch niet opgetreden. 5 minuten later hadden we pech dat een schot op de paal belandde, die via Wink zijn rug het doel in rolde, 1-2. Nu moesten we in de achtervolging, we deden er alles aan maar de irritaties waren inmiddels bij beide ploegen hoog opgelopen. We ergerden ons wanneer Jelle de tegenstander omspeelt en alleen de 16 in wilt gaan, maar ordinair onderuit wordt gehaald. We ergerden ons wanneer de tegenstander voor de zoveelste keer fout ingooit en steeds maar weer overnieuw mocht ingooien. Helaas konden we het tij niet keren en werd de eindstand 1-2.

Al met al een wedstrijd die we als een leermoment moeten beschouwen. We zullen vaker mee gaan maken dat een tegenstander gemeen speelt, we zullen vaker mee gaan maken dat een scheidsrechter niet duidelijk de regels volgt. Hier zullen we ons tegen moeten wapenen in de toekomst.

Al met al was de overwinning van Nieuwland verdiend, we bleven gelukkig knokken en daarom verdienen de spelers de complimenten.