Vandaag traden we met 7 man aan op de velden van Sportpark Duinhelm. Hugo had zich (tegen zijn zin in) helaas af moeten melden.

We begonnen goed aan de wedstrijd en binnen een paar minuten speelt Micah Yoren in, die direct de 1-0 binnenschiet. Hierna blijven we op de Kloetinge helft spelen en krijgt Yoren het op zijn heupen; eerst soleert hij tussen een paar tegenstanders door en ziet zijn schot naast de goal belanden, hierna schiet hij een bal van grote afstand op de paal. Vervolgens speelt hij Jonah aan die loeihard op de keeper van Kloetinge schiet. Goed schot en zeker goed gekeept van de tegenstander! Kloetinge komt er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar ze scoren niet. Als Kaj een doelschop mag nemen, speelt hij de bal naar Yoren aan de zijkant van het veld, deze speelt Jonah in, die na een mooie solo de 2-0 scoort.

Hierna wordt de 3-0 door Yoren gescoord, deze wordt echter door iedereen van de leiders gemist, dus we kunnen niet navertellen hoe het precies ging. Micah speelt zoals we van hem gewend zijn als ‘slot op de deur’. Dit doet hij met verve waardoor Kloetinge niet echt gevaarlijk kan worden. Wel scoren ze nog een mooie vrije trap van een meter of 15, 3-1.

Dan krijgt Jonathan de bal voor het vijandelijke doel, zijn schot gaat helaas net naast. Sem speelt vanuit een scrimmage de bal richting Yoren, zijn schot wordt echter geblokt en dit betekent dat we een corner hebben. Deze corner wordt goed ‘voorgeslingerd’ door Yoren, waarna het voor Jonah een koud kunstje is om deze met zijn knie binnen te lopen, 4-1.

Kort na dit doelpunt tovert Yoren nog maar eens een solo tevoorschijn. Vanaf het midden van het veld, is hij op snelheid weg, 5-1. Jonah ziet nog een schot over gaan en na een 1-2 tussen Micah en Yoren gaat de bal net naast. Zoë pakt nog maar eens een bal af en speelt de bal keurig over naar de vrije speler aan de zijkant van het veld. Sem maakt een passerbeweging, maar wordt door teveel tegenstanders omringd, waardoor de bal in een ‘woud van benen’ blijft hangen. Slotakkoord van de 1e helft is van Yoren, met een afstandsschot maakt hij er 6-1 van.

De 2e helft gaat Sem keepen. Hij mag direct aan de bak in een 1 tegen 1 duel. Hij komt goed uit zijn doel, waardoor het schot naast gaat. Hierna zet Zoë een aanval over rechts op, speelt de bal naar Jonah en krijgt deze weer terug. Jammergenoeg gaat haar schot net naast. Aan de linkerkant van het veld pakt Kaj een bal af en begint aan een dribbel richting vijandelijk doel. Bij het doel aangekomen produceert hij een ‘rollertje’ wat voor de keeper makkelijk tegen te houden was. Jonathan maakt zijn meters op het middenveld en probeert de ballen af te pakken. Uiteindelijk komt Kloetinge op 6-2 na een snelle counter.

We blijven echter vrolijk doorgaan. Kaj speelt een bal op Jonah waarna de 7-2 op het bord staat. Yoren schiet nog maar eens een paar keer op doel, helaas, 2x op de paal. Kloetinge heeft in de tussentijd de 7-3 gescoord. Dan krijgt Zoë de bal en begint aan een dribbel. Ze  passeert 2 man en ziet haar schot net naast gaan.

Jonah speelt een ‘ingooi’ direct voor de goal. De bal was precies op maat, maar wordt gemist door Micah en Zoë; naast. Tot slot is het Yoren die met een vrije trap van 15 meter (nadat hij zelf neergehaald was) de 7-3 op het bord zet. Iedereen deed weer goed zijn best. Op naar volgende week!