Vandaag stond DE wedstrijd der wedstrijden op het programma, vergelijkbaar met El Clásico in Spanje! Het massaal toegestroomde publiek stond vol verwachting langs de lijn om de prestaties van onze Domburgse mini’s te mogen aanschouwen.  JO7-2 begon aan de wedstrijd met de volgende spelers: Tygo, Rowen, Anoek, Dylan, Thijmen en Kaj. Jonathan was helaas ziek, voor hem in de plaats kwam Thijmen die zijn 1e voetbalwedstrijd in het blauw-witte tenue ging spelen.

Na de bespreking van de coaches was het strijdplan weer duidelijk en begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. We namen brutaal het heft in handen, wat resulteerde in een schot op de paal van Tygo. Uit een counter werd echter de 1-0 gescoord waardoor we op achtervolgen aangewezen waren. We lieten ons niet uit het veld slaan en gingen lekker verder. Rowen begon aan een dribbel, was weer onverzettelijk en scoorde de gelijkmaker, 1-1, zijn eerste doelpunt in wedstrijdverband. Hierna was het even wat ‘rommeliger’ met veel ‘middenveldvoetbal’ en een paar flinke scrimmages. Uiteindelijk werd het 2-1 en 3-1. Op slag van rust werd het nog 4-1, dit kwam doordat de scheids stond te slapen en niet voor een handsbal floot…

In de rust vertelden de leiders dat we het alweer een stuk beter deden dan vorige week (hier waren niet alle spelers het mee eens maar het is toch echt waar. Ook na rust gingen we weer lekker fel verder. We kwamen eerst op 6-1 achter voordat de Tygo show begon. Meneer scoorde eerst 2x en schoot wederom een keer op de paal, 6-3. Hierna speelde Dylan nog een keer voor keeper, hij had de bal bijna klemvast, maar ook dit zag de scheids door de vingers. Het werd eerst 7-3 voordat we weer iets terug konden doen. Tygo had de smaak te pakken en maakte er 7-4 van. Hierna werd er op het scherpst van de snede gestreden met een aantal tackles tot gevolg. Een paar minuten voor tijd krijgt Tygo nog een keer de bal voor zijn voeten op eigen helft en schiet hem ineens richting het vijandelijke doel…jawel 7-5. We hoorden de leider van de ‘tegenpartij’ zeggen: ‘wat is dit nou weer’. Hij was niet gewend om 5 tegendoelpunten te krijgen. Uiteindelijk scoorde de tegenstander nog 3 keer, wat de uitslag op 10-5 bracht.

We gaan per week vooruit. Er werd door alle spelers goed opgelet, mee-gevoetbald en verdedigd. Maar het belangrijkste is dat iedereen er lol in heeft. Voor zover wij kunnen zien, is dat ook zo. Op naar de volgende wedstrijd!