Vandaag staat de bekerwedstrijd tegen Yerseke op het programma. De temperatuur is prima en de velden mogen bespeeld worden dus er staat niets in de weg voor een lekker potje voetbal. Hoewel ik de voorgaande twee jaar al met de samenwerkingsteams te maken had is het even wennen aan de blauwwitte shirts. Ook de spelers ken ik nog niet van naam laat staan dat ik weet welke spelers bij welke ouder horen. Maar dat zal gaandeweg het seizoen wel duidelijk worden. 

De wedstijd start iets later dan gepland en in de eerste minuut is er direct al een kans voor ons team die helaas over geschoten wordt. Gelukkig treft de direct opvolgende counter ook geen doel. In de tweede minuut krijgen we de tweede kans, Jacub omspeelt de keeper en weet netjes af te ronden  1 – 0. Even later is er een spannend momentje als een terugspeelbal op Jerro net iets te zacht is maar Jerro weet deze net op tijd weg te werken en heeft ons team wel het overwicht. Na een kwartier weten we weer te scoren en staat het 2 – 0 tot ongenoegen van de fanatieke supporters van Yerseke.

Kort daarop wordt een speler van Yerseke vakkundig naar de grond gewerkt voordat deze echt gevaarlijk kon worden ten koste van een vrije trap op een gunstige positie. Maar deze vrije trap was ook niet doeltreffend. Nadat Mats even later een grote kans had was er weer een uitbraak van de tegenstander die maar net over de achterlijn gewerkt kon worden. Hoewel er continu veel gewisseld wordt zorgt dit niet voor grote wijzigingen in het team en kunnen kids op meerder posities prima uit de voeten. Hoewel Yerseke sterker wordt is het laatste wapenfeit van de eerste helft een rake kopbal van Maarten zodat we na 40 minuten met 3 – 0 de rust in gaan.

Ook de tweede helft begint lekker met een prima weggestuurde Mats, 4 – 0. Even later weet wederom Mats prima de achterlijn te halen en geeft een voorzet op Goof die netjes afmaakt 5 – 0. Weer even later weet Goof na weer een mooie combinatie de stand op 6 – 0 te zetten. Twee schoten op de paal leveren geen punten op maar daarna wordt Owen neergelegd in het strafschopgebied wat dus een strafschop oplevert die prima door Mats benut wordt, 7 – 0. Het laatste doelpunt is van Mathias en daarmee staat de teller op 8 – 0.

Het was leuk om te zien dat de kids prima met elkaar kunnen voetballen en allemaal voor elkaar willen werken. Het belooft een leuk seizoen te worden!