Nadat we de afgelopen weken de belangrijke wedstrijden tegen Dauwendaele en Terneuzen hadden gespeeld en ook nog eens hadden gewonnen volgde er een week broodnodige rust. Vandaag staat de wedstrijd tegen Jong Ambon MO17 op het programma. In de wetenschap dat mede titelkandidaat Terneuzen tegen de voor ons zo bekende meiden van V.C.K. MO17 speelt en vast geen cadeau gaat weggeven moeten we ook vandaag weer vol aan de bak.

Jullie coaches hadden al gezien dat het weer vandaag een rol gaat spelen. Immers 14 kilometer verderop wordt het Nederlands Kampioenschap tegen de wind in fietsen afgewerkt. En inderdaad ’s morgens al wordt de JO15G  gegeseld door een harde wind welke vol op veld 2 staat te blazen

.

In de wedstrijdbespreking vooraf wordt er dus al rekening gehouden met twee scenario’s: één helft wind mee en één helft wind tegen. Simone is er nog niet bij, zij is herstellende van een enkelblessure maar komt ons wel aanmoedigen. Gelukkig is vandaag ook Maud er weer bij. Inmiddels heeft zij een dubbelfunctie binnen onze gezamenlijke jeugdafdeling. Zowel de JO15G en de MO17 maken dankbaar gebruik van haar talenten.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er gehamerd op het direct vastzetten van onze tegenstander. Jong Ambon M017 heeft een paar verrassende resultaten geboekt en dus moeten we er voor zorgen dat zij niet aan het voetballen toe komen. Zo stappen we tot op het bot gemotiveerd het veld op.

De eerste helft hebben wij de wind vol mee en zetten inderdaad onze tegenstander vast op hun helft. Jong Ambon komt er sporadisch uit en zij hebben moeite om de bal na spelonderbrekingen vast te houden. Ondanks onze aanhoudende druk op hun doel hebben zij het organisatorisch wel goed voor elkaar. We krijgen mogelijkheden om te scoren maar echte kansen zijn er nog niet.

Na 22 minuten is er toch een doorbraak in hun defensie en weet Inge de 1-0 te scoren. Vanaf dat moment laten wij zien dat we goed kunnen aanvallen en ook kunnen scoren. Het is Nannah die haar eerste doelpunt maakt na een mooie aanval: 2-0. Gefeliciteerd Nannah! Tegen Terneuzen was het bijna raak en nu helemaal! Een paar minuten is het al weer raak na een mooie aanval: Arianne scoort de 3-0. We krijgen nog een aantal zeer goede scoringskansen. Maud schiet op de paal en Indira via een knieschot op de lat maar gescoord wordt er niet meer. We gaan met een 3-0 voorsprong rusten.

De tweede helft hebben wij de wind tegen maar een echt nadeel is het ook niet. Wel hebben we rekening gehouden dat de keepster van Jong Ambon nu wel ver gaat uittrappen en daarom gaat Anouk wat verder achter haar verdedigsters spelen. Ook deze helft zijn wij veelvuldig op de helft van Jong Ambon te vinden. We krijgen een penalty mee en die wordt gescoord door Arianne. We blijven aanvallen maar dankzij onze tegenwind gaat Jong Ambon verder van hun doel spelen. Van de ontstane ruimte achter hun defensie maakt Sarah met haar snelheid dankbaar gebruik en scoort achtereenvolgens de 5-0 en de 6-0.  Julia schiet de 7-0 er in en het slotakkoord is voor Arianne die het laatste doelpunt maakt. Eindstand 8-0.

Aangezien Terneuzen vandaag heeft gewonnen van V.C.K en een beter doelsaldo heeft moeten we volgende week minimaal gelijk spelen tegen V.C.K om kampioen te kunnen worden. Bij verlies zijn het de meiden van Terneuzen die op de boerenkar een rondrit gaan doen. Het blijft dus nog steeds ontzettend spannend! Volgende week zaterdag spelen we om 11 uur op de Stoofwei in Koudekerke. Kom ons allemaal aanmoedigen! Bij winst of gelijkspel zal het nog lang onrustig blijven in Oostkapelle ……..