Vandaag weer een thuiswedstrijd in Oostkapelle op het programma. Dit keer begint Jonathan op de goal. We beginnen lekker. Hugo speelt een lange bal richting Micah, die zijn schot naast het doel ziet belanden. Hetzelfde gebeurt na een schot van Zoë uit een scrimmage voor de goal.  Vervolgens speelt Sem de bal naar Jonah, Jonah speelt de bal slim breed op Hugo die wel raad weet met zulke ballen: 1-0. Hierna neemt Micah het vijandelijke doel nog maar eens onder vuur. Via Yoren zijn hoofd belandt de bal naast de goal. Iedereen doet goed zijn best. We proberen soms zelf over te spelen (en aan te bieden/vrij te lopen).

Hugo maakt een mooie actie en geeft een perfecte voorzet vanaf de rechterflank naar de goed meegekomen Yoren. Die schuift de bal in het doel: 2-0.Hugo (over), Zoë (tegen de tegenstander) en Kaj (te zacht) proberen het nog maar eens met een paar schoten, maar helaas vallen er geen goals. Dan hebben we een ‘ingooi’ vanaf de zijkant. Kaj maakt (onbewust) ruimte voor Micah, deze dribbelt in en scoort van afstand de 3-0. Jonah begint hierna aan een solo van eigen helft, deze mooie actie strandt in het zijnet. Hugo dacht: “zo een solo kan ik ook” en doet hetzelfde als Jonah. Zijn schot wordt tegengehouden door de keepster van de tegenstander. Nadat de solo net ‘mislukt’ is, valt de bal weer voor Hugo zijn voeten, hij haalt verwoestend uit en ziet de bal via de tegenstander in de goal verdwijnen: 4-0. Dit was ook de ruststand. Jonathan had niet zo heel veel te doen tijdens de eerste helft. De ballen die er wel doorheen glipten pakte hij, waarna een goede uittrap volgde.

Na de rust gaat Zoë keepen. Jonah brengt ons na een solo al snel op 5-0. Dan krijgen we zelf de bal niet goed weg voor de goal en ligt hij er ineens in: 5-1. Dit doen we vervolgens nog een 2e keer, waarna de 5-2 (na een hard schot in de hoek) op het bord staat. Hugo wil hier graag verandering in brengen en na een solo ligt de 6-2 tegen de touwen. Hierna maakt de tegenstander hands net ‘buiten de zestien’. Yoren gaat achter de bal staan en schiet hem goed op de goal. Deze bal wordt echter tegengehouden door de keeper. Ineens ligt de 6-3 in de goal. Zoë moet nog even wennen op de goal en vergeet de bal weg te schieten. Geeft niks, elke week leren we weer iets bij.

Dan zien we de mooiste goal van de dag, Yoren krijgt de bal op rechts en geeft een splijtende pass tussen 2 tegenstanders door richting Hugo. Deze neemt de bal ineens vol op de pantoffel: 7-3. Uiteindelijk wordt het 7-4 en 7-5. De 7-5 werd in eerste instantie goed tegengehouden door Zoë, de rebound was haar echter onhoudbaar.

Eindstand 7-5. Leuke pot en lekker gevoetbald.