Nog 1 wedstrijd in deze competitie in en tegen Kapelle. We hebben nog genoeg om voor te spelen, we willen na 10 wedstrijden 30 punten halen, met nog 7 doelpunten komen we op 20 goals in de laatste 2 wedstrijden, dus we kunnen een snoepzak verdienen en we willen laten zien dat we volgend jaar niet voor niets in de 2e klas ingedeeld gaan worden. Met 9 spelers begonnen we de wedstrijd, maar na enkele minuten viel Jesse uit met een knieblessure. Aangezien we hadden besloten om 8 tegen 8 te spelen, zou het zomaar eens een uitputtingsslag gaan worden omdat we geen wissels meer hadden.
Het begin van de wedstrijd was gelijk voor ons, Kapelle werd vastgezet op eigen helft maar tot grote doelkansen leidde dit niet. In de 12e minuut kwam Kapelle er opeens gevaarlijk uit en kon zomaar doorlopen richting ons doel. De verdedigers bleven staan en keken ernaar, de aanvaller zei dank je wel en schoot de 1-0 binnen. Hier waren we even van onder de indruk en Kapelle vocht zich goed in de wedstrijd. Wij waren niet bij machte om hier antwoord op te geven en speelden een beetje flauw. Alles wees erop dat we de rust gaan halen met een 1-0 achterstand, maar daar dacht Julian anders over. Samen met Benno waren zij vandaag de aanjagers van het team en met een intikker scoorde hij de 1-1.

In de rust werden de kids opgepept om toch net dat stapje extra te zetten, net even wat feller te spelen. Dit werd niet gelijk gedaan in de 2e helft. Wanneer er op het middenveld te slap een duel wordt aangegaan, krijgt de tegenstander alle ruimte om de bal te veroveren. Opeens staan ze oog in oog met Jochem en onze doelman weet het schot niet te keren, 2-1. Nu zou het tijd moeten worden om onze spierballen eens te tonen en dat gebeurt ! Met nog 10 minuten op de klok viel het kwartje bij de spelers en werd Kapelle vastgezet. De beuk werd er in gegooid, we streden weer met elkaar. De ruimtes werden opgezocht via de zijkanten en de verdedigers onder leiding van Benno gaven de tegenstanders geen ruimte meer. Aanvallend werden we onder leiding van Julian steeds dreigender en het was Kyandro die ons 7 minuten voor tijd op gelijke hoogte zet, 2-2.

Als we 2 minuten later een corner krijgen, neemt Kyandro de corner. Afspraak is dat we bij de 2e paal beginnen om vervolgens voor onze tegenstander te komen en proberen de bal in het doel te krijgen. Nu stond Julian op de juiste plaats. Met een onbedoelde hakbal springend uit de lucht genomen, scoorde hij op Zlatanachtige wijze de bevrijdende 3-2 via de onderkant van de lat. De scheids fluit even later voor het einde en de reactie van de spelers sprak boekdelen, Yess we hebben het geflikt !! 10 wedstrijden, 30 punten. Team met de meeste doelpunten en verreweg de minste tegendoelpunten (59 om 10).

Aangezien ze geen 20 doelpunten hebben gemaakt de laatste 2 wedstrijden, maar wel 6 punten hebben gehaald en een fantastische inzet hebben getoond, werden de kids op een welverdiende snoepzak getrakteerd. Deze competitie was iets te makkelijk voor ons, we hebben eigenlijk maar 2 echte serieuze tegenstanders gehad ( Zeelandia Middelburg en Kapelle ). Ondanks dat hebben de kids er een goed en leerzaam seizoen van gemaakt. Natuurlijk waren er wedstrijden die we veel ruimer hadden kunnen winnen, men ging wat meer voor eigen succes, begrijpelijk ook, maar het teamproces heeft daar niet onder geleden. Met trots kunnen we deze seizoenshelft afsluiten en het komende half jaar in de 2e klas ons beste beentje voor gaan zetten. Nu nog het toetje in de vorm van de 2e ronde van de beker volgende week, thuis tegen Kloetinge om 10.00 uur en dan winterstop.