Kloetinge MO17 - VVO/DOMBURG MO17

Deze week een dubbele krachtmeting tegen de meiden van Kloetinge MO17-1. Tegenwoordig spelen we een soort Europees systeem want voor de tweede opvolgende keer spelen we tegen dezelfde tegenstander achtereenvolgens een uit- en thuis wedstrijd. Aangezien Kloetinge niet één maar twee MO17 teams heeft weten we dat we het deze twee wedstrijden lastig gaan krijgen.

De woensdagavond konden we de meiden van Kloetinge in bedwang houden en de wedstrijd eindigde dan ook in 0-0. Voor ons een prima resultaat tegen de 16 speelsters van Kloetinge want Kloetinge had meer mogelijkheden om te scoren. Toch hadden wij ook best wel een doelpuntje kunnen maken. Aangezien we de laatste wedstrijden verloren hebben we Mirre en Arianne omgewisseld in het veld en dat ging woensdagavond prima.

Dan de zaterdag op naar Kloetinge. Vandaag zijn we bijna compleet en we nemen ons nieuw lid Fithawit ook mee. Onderweg nog maar eens even Koningsdag in Oostkapelle doorgenomen. Nog maar twee weken en dan mogen we weer allemaal het voetbalveld op. Maar dan niet om te voetballen maar om deel te nemen aan de zeskamp. Dat alles onder het genot van een 18+ versnapering.

Maar eerst moeten we nog drie keer voetballen natuurlijk. Ook vandaag posten we Arianne in de verdediging en mag Mirre het de Kloetingse verdedigsters lastig gaan maken. Onze warming up is verre van ideaal want Kloetinge heeft zo veel teams dat er weinig plek overblijft om warming up oefeningen te doen, laat staan Tessa in te schieten. Dat geldt ook voor onze tegenstanders natuurlijk maar als de wedstrijd begint blijkt al snel dat wij hier meer last van hebben. We worden in de verdediging gedrukt en moeten achteruit. Maar na 5 minuten een counter van onze kant. Sarah wordt in stelling gebracht en gebruikt haar snelheid prima om langs de verdedigsters te rennen. Zij komt in de 16 en haalt uit, 1-0 voorsprong! Kloetinge zet druk en 5 minuten later is het een eigen doelpunt omdat we tijdens een corner de bal weg willen schieten maar tegen Julia aanschieten. Via haar stuitert de bal tergend langzaam achter Tessa. 1-1.

In de 35e minuut weer een voorsprong. Julia werkt weer een bal met haar lichaam in het doel. Maar dit keer in het goede doel. We gaan met een voorsprong rusten en dat is al even geleden.

De tweede helft is aan beide zijden veel minder qua voetbal. Veel ingooien die we overigens veelvuldig bij de tegenstander inleveren en zodoende ook nog eens gevaarlijke counters opleveren. Zo kabbelt de wedstrijd verder en dan met nog 10 minuten op de klok besluit de spits van Kloetinge nog ver van onze 16 uit te halen. Zij doet dit zo goed dat Tessa de bal niet kan keren, 2-2.

Dit geeft de meiden van Kloetinge moed en het restant van de tamme tweede helft wordt omgezet in een Kloetings offensief. Maar wij krijgen ook nog een paar mogelijkheden om te scoren. Mirre komt twee keer in stelling maar weet de keepster niet te passeren. Een paar hachelijke momenten bij ons doel verder is er een fout welke ons direct punten kost. We kijken naar elkaar in plaats van simpel de bal weg te schieten. Hierdoor krijgen we een onnodig doelpunt tegen. Met nog 5 minuten op de klok komen we deze tegenslag niet meer te boven.

Een zure nederlaag, maar aan de andere kant is het ook onze verdienste dat we hier van kunnen balen. Met zijn allen enorm gestreden om vandaag een goed resultaat proberen te halen!  Opgeluchte coaches en meiden van Kloetinge, dat zegt toch wel iets over onze prestatie vandaag. Jammer van dit verlies. Het was absoluut niet nodig maar in deze klasse zijn zulke fouten dodelijk. Onze winst van vandaag is dat Fithawit haar eerste minuten heeft gemaakt!

Woensdag alweer de volgende wedstrijd, thuis tegen de Westhoek. Tegen die meiden hebben we nog wat goed te maken.