MO17 VVO/Domburg - Terneuzen

Er is een spreekwoord “Zonder gelukt vaart niemand wel”. De letterlijke betekenis is: Alleen met hard werken komt men er niet, ook een beetje geluk is nodig om ergens te komen. Streep het woord beetje maar door en lees maar verder wat ons vandaag overkomen is.

Onze eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen tegen een bekende tegenstander. De meiden van Terneuzen M017 komen bij ons op bezoek op Duinhelm. Zij zijn samen met ons gepromoveerd naar de 1e klasse. Vorige week konden wij helaas niet voetballen wegens personele problemen. Ondanks crisis management lukte het niet om genoeg meiden op de been te krijgen. Vandaag zijn wij gelukkig met 12 meiden. Nanah en Iris zijn nog geblesseerd maar Maud komt ons weer versterken vanmiddag.

De vorige wedstrijd tegen Terneuzen was een zeer intense pot voetbal die wij ternauwernood wonnen. Ook vandaag zal het dus weer moeilijk gaan worden. Aangezien we sinds 15 december alleen maar getraind hebben omdat onze oefencampagne wegens diverse redenen niet door kon gaan, vragen jullie coaches zich af: “Wordt het vanmiddag in de wei dartelen of spartelen?”

Afijn het is heerlijk weer, onze tegenstander is er en iedereen heeft er zin in. Ook Terneuzen heeft geen compleet team maar hun geluk is dat er nog jongere meidenteams zijn binnen hun vereniging waaruit ze versterking kunnen halen. Dit heeft natuurlijk wel als gevolg dat hun team in het geheel wat jonger is als ons team. Op het veld niets van te merken want het spel gaat gelijk op. De eerste helft komen wij wel wat vaker in hun strafschopgebied maar schieten op doel wil nog niet echt lukken omdat we steeds met het minst sterke been moeten afdrukken. Dan plotseling ons eerste mazzelmoment: Een houdbaar schot van Julia wordt van richting veranderd waardoor de bal achter de keeper in het doel ploft: 1-0 voorsprong. De meiden van Terneuzen gaan op zoek naar de gelijkmaker en uit een tegenaanval wordt Sarah aangetikt. Arianne gaat achter de bal staan en lobt de bal tot ieders verbazing stijlvol over de keeper het doel in. 2-0! Dit is tevens de ruststand.

De tweede helft is Terneuzen een stuk beter bij de les en wij moeten vaker achterin handelen om de aanvallen onschadelijk te maken. De eerste fase in de tweede helft zijn wij zeker de onderliggende partij. De spitsen van Terneuzen laten een paar dikke kansen liggen om de aansluitingstreffer te scoren. Weer mazzel voor ons want zelfs als Tessa omspeelt wordt dan is er net een verdedigster van ons die goed op de situatie inspeelt en nog net kan corrigeren voordat de bal de achterlijn passeert. En als wij dan de situatie onder controle beginnen te krijgen en weer mee gaan voetballen hebben we nogmaals geluk dat een duidelijke handsbal in ons strafschopgebied door de scheidrechter als niet opzettelijk wordt beoordeeld. Vanzelfsprekend is de begeleiding van Terneuzen hier niet blij mee maar jullie coach gaat maandag een staatslot kopen want als er nog een restje geluk over is dan pakt hij een mooie prijs in de loterij! Het slotakkoord is voor Maud die voor de statistieken de 3-0 binnen schiet.

Geen makkelijke wedstrijd vanmiddag. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Jullie coaches zijn wel blij geworden van het getoonde positiespel. Op de trainingen is daar veel op geoefend en gelukkig zijn we de automatismen niet kwijt geraakt tijdens de winterstop. We gaan de return nog in Terneuzen spelen. Er zullen daar vele mouwen opgestroopt gaan worden……. Donderdag spelen we tegen de Meeuwen MO17. Laten we hopen dat we de rest van het seizoen met genoeg meiden overblijven om te voetballen want de voortekenen beloven niet veel goeds……