Met 6 wedstrijden en 18 punten gaan we vandaag de strijd aan tegen Jong Ambon die 2e staat met 18 punten uit 7 wedstrijden, een echte topper dus.

De koppies stonden gespannen en de weken van de waarheid staat op het punt van beginnen. We moeten de resterende wedstrijden helaas wel zonder Shannon gaan spelen, omdat zij haar enkel heeft gebroken. Gelukkig zat ze als supporter aan de kant om haar team aan te moedigen. Voorafgaande aan de competitie hebben we in de kleedkamer uitgesproken dat we kampioen willen worden en dat we maar 1 doel hebben en dat is er iedere wedstrijd vol voor gaan. Alles wat we vanaf de mini`s hebben geleerd, moet er in dit laatste half jaar uit gaan komen en dit gaan we doen als team. Het is tevens ook de laatste kans om met deze groep in Domburg kampioen te worden, dus er staat 1 team met maar 1 missie en dat is alles geven voor het kampioenschap.

De 1e van de laatste 4 finales die we nog moeten spelen in de competitie begint en als een wervelwind overklassen we de tegenstander. Wat een genot om te zien dat de kids voor en met elkaar door het vuur gaan. Met veel verrassingen in de aanval verrassen we Jong Ambon, zo ook na 10 minuten. Benno ontfutselt de bal in onze verdediging en gaat als een hazenwindhond mee naar voren. Na een paar tegenstanders uitgespeeld te hebben weet hij Julian te vinden die ons op 1-0 zet. Totaal verbouwereerd ondergaat de tegenstander ons spel en gelijk van de aftrap heroveren we de bal en schiet Julian op doel. Ons goudhaantje Eva stond uiteraard weer op de goede plaats om het beslissende zetje te geven, 2-0. Jong Ambon weet het even niet meer en na 20 minuten is het de beurt aan Kyandro om ons op 3-0 te zetten. Wat een weelde en wat een prachtige 1e helft. Vriend en vijand waren het er over eens : ze spelen wel erg goed hoor !

De 2e helft was nog maar 2 minuten oud toen het mooiste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt. Laura speelt van achteruit de bal naar Eva en zijn komt in de combinatie met Julian en Kyandro. Met weergaloos samenspel werd de verdediging helemaal uiteen gespeeld en was het Kyandro die ons op 4-0 zet. Dolle taferelen op het veld en langs de lijn. In de belangrijke wedstrijden staan we er weer en spelen we zeer volwassen als een team. Met deze stand is de wedstrijd gespeeld en kunnen we onze krachten even sparen voor nog een slotoffensief.

Had Jong Ambon dan helemaal niets in te brengen ? Zeker wel, maar gelukkig stond de verdediging als een huis en als ze er door komen staat daar uiteindelijk nog Jochem. Met een paar mooie reddingen houdt hij voorlopig nog de 0. Dat de krachten wat wegvloeiden bij sommigen was te verwachten, maar gelukkig hadden we al een riante voorsprong te pakken. Aan alle onzekerheid kwam 10 minuten voor tijd een einde toen Kyandro ons met een mooie dropkick op 5-0 zette.

Nu is het zaak om Jochem de 0 te laten houden en gingen we er nog vol voor. Helaas strafte de tegenstander 1 klein foutje van ons af en werd de eindstand bereikt van 5-1.

Superlatieven komen te kort om deze wedstrijd te beschrijven. Was het vandaag te danken aan Kyandro met zijn 3 doelpunten dat we wonnen ? Of was het Eva die haar tegenstander helemaal tureluurs dolde met haar schijnbewegingen, misschien was het wel Jesse die hun beste speler bijna de hele wedstrijd in zijn broekzak had. Of toch Ben die uitstekend inzag wanneer hij mee naar voren kon en wanneer niet. Uiteindelijk is dit een wedstrijd geworden waarin we hebben laten zien dat er een team staat die alle geleerde aspecten vandaag bijna in perfectie heeft gebracht.

Op naar de volgende wedstrijd en met een beetje geluk kunnen we dan kampioen worden. Alleen wanneer Oostkapelle en VCK in de doordeweekse wedstrijden niet weten te winnen en wij zetten onze volgende wedstrijd om in een overwinning dan mogen we de bloemen in ontvangst nemen.