Op een winderige woensdagmiddag mochten we aantreden tegen Zeelandia Middelburg JO7-5. De 1e kans van de wedstrijd was voor Tygo, maar deze stuitte op de keeper. De rebound was voor Anouk, maar helaas ging de bal er niet in. Vervolgens lijden we balverlies terwijl we in de aanval zijn, Zeelandia speelt het goed uit, en we staan met 1-0 achter. Even later wordt het ook 2-0, maar we blijven gewoon doorgaan. Hierna een schot van Domburg zijde, de keeper van de tegenstander pakt de bal klemvast…maar goed, dat kan gebeuren bij de mini’s. Dit wapenfeit leverde dus ook geen goal op 🙂

Hierna schiet Anouk via de kluts de aansluitingstreffer tegen de touwen: 2-1. Direct na de aftrap neemt Tygo de bal over en zijn schot spat uiteen op de paal. Nog nagenietend (met zijn allen) van dit schot letten we even niet op, de tegenstander loopt dwars door het midden langs alles en iedereen heen: 3-1. De coaches proberen de spelers een beetje bij de les te krijgen en dit lijkt te lukken. Tygo ramt nog een keer op de paal, Rowen pakt de bal af en schiet vol op de keeper. Tygo pakt de bal af, gaat op solo en scoort de 3-2. Het is een gelijkwaardige en leuke wedstrijd tot nu toe. 3-2 is tevens de ruststand.

Na rust bestookt Thijmen vanaf de aftrap het vijandelijke doel, helaas net mis. Hierna nog wat gefrommel voor de goal, waaruit Kaj een schot net naast de goal ziet belanden. Dan maar weer de beurt aan Tygo die er weer een solo uitgooit en de gelijkmaker binnenschuift, 3-3. Dit doet hij ook een paar tellen later alleen gaat deze bal net naast.Tussen deze solo’s door moet Dylan nog even zijn verdedigende taak op zich nemen, iets dat hij uitstekend doet, en waardoor hij een tegendoelpunt voorkomt. Vervolgens hebben we een klein misverstand in de verdediging waarna we weer tegen een achterstand aankijken 3-4. Tygo pikt hierna nog maar eens een doelpuntje mee 4-4. Tussen het veters strikken, ratslagen doen en shuffles dansen (je moet toch iets doen in het veld), overleven we nog een paar hachelijke momenten. Tygo kapt en draait een keer en prikt de 4-5 binnen waarna Dylan achterin de boel weer dicht houdt. Thijmen speelt hierna de bal over naar Tygo, die de 4-6 binnenwerkt. Direct na de 4-6, maakt Tygo ook de 4-7 uit een scrimmage. Dylan probeert het, zoals elke wedstrijd, maar weer eens van eigen helft, maar helaas gaat zijn schot net naast. Het slotakkoord is voor Tygo die de bal afpakt en hem keurig afwerkt. Eindstand 4-8. Leuke pot voetbal en we zijn in de winning mood.