Op naar plek 5 en een goede generale.

Patrick onderstreept tijdens de wedstrijdbespreking het belang van ook deze wedstrijd. We hebben een lage middenmoot waarbij maar liefst 7 ploegen op 2 punten verschil van elkaar staan. Zeeland Sport staat daarvan met 21 punten op de derde plaats en Domburg volgt op 2 punten. We kunnen dus heel goede zaken doen. Voor de aftrap een fikse tegenvaller. Jochem raakt geblesseerd aan de lies en moet afhaken. Gelukkig hebben we in Jorn een vervanger. Domburg gaat met het volgende team van start: doel Jorn. Achter van rechts naar links: Michiel P., Michiel B., Martijn en Tim. Midden van rechts naar links: Hugo, Rick, Jerom en Jos. De voorhoede bestaat uit: Sander en Chiel. Als grensrechter treedt Richard aan.

Door een laks en niet erg meewerkend Zeeland Sport beginnen we pas om 3 uur. Het is gelukkig mooi weer, dus blijft het lang licht. Je zou zeggen; Dat moet worden afgestraft. Zeeland Sport neemt het initiatief en een schot wordt net over de lat getikt door Jorn. Eén minuut later breekt Chiel door en gaat alleen af op de keeper. We tellen hem al, maar in plaats van de keeper uit te kappen schiet hij ……… naast. Chiel is erg actief en onderschept in de 8e minuut het uitverdedigen van Zeeland Sport. Hij bedient Sander, maar die schiet deze grote kans net naast. In de 16e minuut weer een grote kans voor Chiel, maar nu stopt de keeper zijn inzet. In de 44e minuut gaat een vrije trap van Martijn net over de rechterkruising. In dezelfde minuut moet Michiel P. nog handelend optreden door op het laatste moment een doorgebroken speler te stuiten. De rust gaat in met een 0-0 stand, maar gezien de kansen had Domburg met 3-0 voor moeten staan. Dat kan ons nog duur komen te staan.

We gaan ongewijzigd beginnen aan de tweede helft. In de 52 minuut neemt Martijn weer een vrije trap. De bal wordt uitverdedigd, maar valt weer voor de voeten van Martijn. Hij zet nu voor en Chiel kopt de bal net onder de lat, maar de keeper kan de bal nog net over de lat tikken. In de 55e minuut komt Vic voor een moe gespeelde Jerom. In de 60e minuut een splijtende pass van Jos op Chiel. Die passeert zijn tegenstander op snelheid en zet voor op Vic. Diens schot gaat net naast. We lijken niet te krijgen wat we verdienen, maar daar denken de onzen anders over. Deamion komt erin voor Jos. Minuut 75 is het eindelijk prijs. Domburg knokt zich naar voren en Chiel scoort van afstand de bevrijdende 1-0. Zeeland Sport komt met 10 man te staan door een rode kaart, maar dit hoeft niet altijd een voordeel te zijn, dus concentratie blijft belangrijk. In de 80e minuut gaat een vrije trap van Martijn weer naast. Eén minuut later probeert Rick een vrije trap, maar ook nu net naast. Het blijft dus billen knijpen. Weer een minuut later alweer een vrije trap. Oefening baart kunt, denkt Martijn en krult de bal in het doel. In de 88e minuut gaat een schot van Hugo net naast.

Conclusie van mij: Een solide verdediging, die geen enkele (nou vooruit dan één) kans weggaf. Een middenveld die, zeker de eerste helft, misschien wat veel ruimte weggaf, waar Zeeland Sport niet van wist te profiteren. Een voorhoede met een keihard werkende Sander en een slimme effectieve Chiel. Het geeft vertrouwen voor zaterdag. Tegen wie ook weer? Juist ja, tegen Noormannen. Als we de lijn van de laatste twee wedstrijden doortrekken moet dat kunnen.

Man of the Match: Domburg had eigenlijk geen echt zwakke schakel, maar Martijn was toch het mannetje met 5 stemmen.