Na een periode van rust mogen we vandaag weer lekker een potje voetballen op de Zaterdag. Alhoewel rust, een ieder van ons had nog de sponsorloop in zijn of haar benen zitten. De jongens en meiden van de F2 hadden zo veel rondjes gelopen om geld op te halen dat ze er Zaterdag nog spierpijn van hadden. Goed gedaan F2, we hebben een mooi bedrag opgehaald.

Vandaag spelen we met 7 jongens en meiden want we hebben twee afwezigen, dus weer geen wissels deze wedstrijd, iedereen lekker voetballen. Chiel is de scheidsrechter en Jochem onze keeper vandaag. Chiel fluit af en we zijn begonnen, eens kijken of we vandaag onze ramkoers naar het periode kampioenschap kunnen voortzetten. We zijn lekker aan het voetballen en we weten elkaar goed te vinden, naar mate het seizoen vordert raken we steeds lekkerder op elkaar ingespeeld en aan inzet van iedereen geen gebrek. De bal circuleert continu lekker van voren en Kyandro is de eerste die ons doelsaldo ophoogt. Een droge knal en hangen die bal, 1-0 voor ons. Zeelandia mag aftrappen en we zijn lekker fel, de verdediging van ons staat ook goed op zijn plek en is een ondoordringbare vesting. Als we vanuit achter moeten uitverdedigen doen we dat ook netjes langs de buitenkanten. We spelen goed over en kijken waar er iemand vrij staat voordat we passen. Progressie noemen we dat, en jawel dat overspelen werpt zijn vruchten af want Kyandro staat vrij, krijgt de bal en met een mooie schijnbeweging zet hij de tegenstander op het verkeerde been en maakt hem koelbloedig af, 2-0 voor ons. We krijgen nog wat schietkansen, moeten af en toe aan de bak in de verdediging en ook voor Jochem is er af en toe werk aan de winkel maar we gaan met een 2-0 de rust in.

In de kleedkamer volgen naast de limonade nog wat tactische aanwijzingen en een gebruikelijke peptalk en dan kunnen we weer fris en fruitig het veld in. Eens kijken wat de tweede helft ons brengen zal, hopelijk kakken we niet in na zo’n zware sponsorloop en hebben we nog wat kruit over om te verschieten. We zijn toch al snel weer steeds op de helft van de tegenstander te vinden en krijgen we een hoekschop toegekend. Nu gebeurt dat wel vaker maar deze blijkt een bijzondere te worden. Kyandro neemt de hoekschop en of het bewust of onbewust was, ik heb geen idee, maar de bal zeilt zo het doel in en de keeper had het nakijken. Hoppa, 3-0. We houden het lekker dicht en van een terugval blijkt dus absoluut geen sprake, sponsorloop of geen sponsorloop, spierpijn of geen spierpijn, onze goed geoliede machine draait gewoon door. Dan onderscheppen we diep in het middenveld de bal en krijgt Jesse hem en die haalt uit en met een afstandsschot dreunt de bal weer in het net, 4-0 voor ons. We weten nog niet van ophouden want Julian onderschept de bal en dacht dat kan ik ook, en knalt ook met een mooi afstandsschot de bal zo in het net. 5-0. Chiel fluit af en Zeelandia Middelburg is geslecht, onze stoomtrein is gewoon niet te stoppen en we stomen door naar wie weet een hele mooie afsluiting van dit seizoen. Domburg F2 – Zeelandia Middelburg F4, eindstand 5-0.