Sportkeuzedilemma met grote gevolgen.

Het zat er al lang aan te komen, maar was voor sommigen blijkbaar toch weer een verassing en een reden om te klagen. De Ereklaskampioenschappen van de regionale topsport ringrijden. Natuurlijk viel de keuze van Martijn en Sander op het ringrijden. Domburg 1 en 2 zijn immers al jaren favoriet voor deze prestigieuze titel en daar wil en moet je als teamlid bij zijn. Beiden maken immers al vele jaren deel uit van één van deze teams en zijn hier dan ook onmisbaar. Dat sommigen daar misschien anders over denken kan, maar iedereen dient respect op te brengen voor hun keuze. Het resultaat was er dan ook naar. Domburg 1 Ereklaskampioen en Domburg 2 op een keurige 4e plaats. Gefeliciteerd mannen, jullie hebben je van je beste kant laten zien.

Natuurlijk had dit gevolgen voor het eerste team van de vvDomburg. Bovendien was ook Chiel niet beschikbaar en zo gingen we met een op een aantal plaatsen gewijzigd team naar Westhoek. In de basis op doel Jorn, Achter van rechts naar links; Deamion, Jimmy als laatste man, Michiel P. en Tim. Midden; Jos, Michiel B. als controlerende middenvelder, Hans op 10 en Patrick Kodde als herintreder. Voor moesten Vic en Hugo voor het aanvallende gevaar zorgen. Op de bank begonnen; Maurice, Micha en Sander de Lange.

Al in de 6e minuut lopen we achter de feiten aan door een eigen doelpunt van Tim die de bal ongelukkig in de korte hoek werkt 1-0. We zetten het snel recht. De bal wordt door Hugo goed doorgekopt naar Hans, die zijn uitverkiezing als “nummer 10” met een prachtige pas op Vic waarmaakt. Vic kan vrij op de keeper af, maakt geen fout en rond perfect af 1-1. In de 13e minuut lijkt Domburg zelfs op voorsprong te komen, maar Hugo komt op een voorzet (of was het een afgedwaald schot) van Jos een teenlengte te kort. De goal valt even later aan de andere kant. Bij een aanval van Westhoek wordt een inzet tot twee keer toe op weergaloze wijze door Jorn gepareerd, maar de verdediging lijkt te denken dat Jorn alles wel oplost. Voor de 3e keer mogen ze schieten en dan is Jorn ook kansloos. Twee minuten later komt Westhoek al op 3-1. Bij een voorzet van de Westhoek over rechts dekt Tim aan de verkeerde kant en de bal verdwijnt in de korte hoek. Domburg doet spaarzaam wat terug. Een onderschepte aanval door Michiel B. brengt de bal bij Vic, maar zijn schot gaat voorlangs. We worden nu helemaal weggespeeld wat in minuut 44 de 4-1 oplevert. Westhoek valt aan over echts en de 4-1 ligt in het netje.

Na de rust moet in de 47e minuut een geblesseerde Vic al worden vervangen door Maurice, die nu aanvalsleider wordt. Westhoek bouwt intussen de voorsprong uit tot 5-1. Micha komt erin voor Deamion en gaat laatste man spelen. Jimmy wordt voorstopper en Michiel P. verhuist naar rechts. Het lijkt een beetje te helpen, want Westhoek krijgt minder greep op de wedstrijd, al dringen ze ook minder aan. In de 65e minuut komt Sander de Lange erin voor Tim. Patrick Kodde gaat naar de linksbackpositie en Sander gaat linkshalf spelen. Domburg krijgt kleine kansjes en we krijgen iets meer greep op de aanvallers van Westhoek, al is dat vooral een verdienste van een uitstekend keepende Jorn. Met soms katachtige reddingen houdt hij verder zijn doel schoon. In de 85e minuut veren we nog even op bij een schot van Patrick op aangeven van Sander, maar de keeper zit er tussen. Al met al fluit de scheids de wedstrijd af met een kansloos Domburg tegen een beter voetballende tegenstander.

Veelzeggend is dat Jorn met afstand de beste man van Domburg was. Voor de rest hield een hard werkende Hans zich nog een beetje staande.