IK DENK WEL DAT HET LUCTOR!

Afgelopen zaterdag speelde de blauwwitte helden van Domburg C1 op verplaatsing tegen het altijd lastige Luctor’88 C2. Een stugge Bevelandse ploeg die volgens de plaatselijke leiders bekend staat als een echte vriendenploeg. Onze helden daarentegen weten elkaar naast het voetbalveld ook gemakkelijk te vinden dus voor de benaming van “vriendenploeg” doen wij zeker niet onder. De wedstrijd stond voor de liefhebbers van deken en matras pas om 13.00 uur gepland zodat iedereen lekker lang kon blijven liggen vandaag. Rond de klok van 11.45 uur vertrokken we met slechts 11 fitte spelers richting Heinkenszand. Afwezig waren vandaag Marijn, Mike, Sarah, Jur, Tim, Tristan en Julia.

Aangekomen op het sportpark kregen we eerst een rondleiding aangeboden door Ron waarna we in kleedkamer 4 verzamelden. Gezien de beschikbare spelers denk ik wel dat het lukt hoor sprak de leider waarmee hij lukt hoor als Luctor uitsprak. De opstelling telde geen verrassingen vandaag omdat iedereen de volle 70 minuten aan de bak mocht. Pepijn natuurlijk op doel. Voor hem van rechts naar links Sander, Sylvana, Willem en Houyar. Een solide en sterke defensie met daarachter Pepijn als doelwachter dus. Op het middenveld speelde Dennis als stofzuiger met het puntje naar achter. Op rechts Daani en op links Ralph. Als spelmaker met het puntje naar voren speelde Goos vandaag op het middenveld. Voorin vandaag heel veel loopvermogen en snelheid met Jort die ondanks een gekneusde teen toch de kicksen onderbond vergezeld door de watervlugge Laura. Een prima elftal met veel loopvermogen, kracht en creativiteit.

Vanaf het begin werd het duidelijk dat het vandaag een gelijkopgaande strijd zou gaan worden. Domburg was voetballend wat beter maar kwam niet tot heel veel uitgespeelde kansen. Luctor dat veelvuldig de lange bal hanteerde gokte op het door stuiteren van de bal op het harde en hobbelige speelveld en speelde met veel opportunisme. In het begin wisten we steeds de vrije man op het middenveld te vinden. Achterin was er rust en de opbouw zag er verzorgd uit. Sander en Houyar konden hierdoor regelmatig mee opstomen en Willem en Sylvana zorgden ervoor dat de rijen achterin gesloten bleven. Na 7 minuten spelen hadden we onze tegenstander op eigen helft omsingeld en drukten we steeds meer richting vijandelijk doel. De keeper wist de eerste gevaarlijke pogingen nog te keren maar uit een daarvan kregen de blauwwitten een corner. Hiervoor hebben we een specialist in de ploeg in de persoon van Goos. Hij sneed de bal goed aan en deze kwam precies op de knie van Ralph die de bal goed verwerkte en in een keer in het doel liet verdwijnen. Na deze verdiende voorsprong werden we wat slordiger. Wel kregen we nog een aantal goede kansen om uit te lopen en de wedstrijd in het slot te gooien maar steeds waren we onzuiver in de afwerking. Luctor kreeg een paar mogelijkheden maar echte kansen waren dit eigenlijk niet.  Tegen het einde van de eerste helft speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Daar werd de strijd gestreden en waren we gelijkwaardig aan onze tegenstander. Met een 0-1 tussenstand gingen we de rust in.

Helaas moest ik onze helden in de rust verlaten omdat ik zelf naar Sportpark het Groene woud moest vertrekken voor mijn eigen wedstrijd. Ik heb begrepen van verschillende spelers dat we de tweede helft op dezelfde voet door zijn gegaan als de eerste helft. Ralph wist na een knappe actie en een panna in de zestien de tweede Domburgse treffer te maken. Het tegendoelpunt van vandaag kwam uit een vrije trap. Hierdoor wonnen we vandaag voor de tweede keer op rij en stijgen we weer op de ranglijst. Ik ben weer trots op m’n ploeg en wil Ron hartelijk bedanken voor zijn hulp als leider, chauffeur en steun en toeverlaat!

Verder hoop ik jullie natuurlijk allemaal weer te zien bij de volgende wedstrijd van onze helden.