“Domburg A1 morele winnaar in boeiende wedstrijd met teleurstellend einde”

Wat moet je hier nu over schrijven. Allereerst dat ik ontzettend trots ben op de blauwwitte helden van A1! Waarom? Dat ga ik uitleggen.

Vandaag stonden er in de 3e klasse twee krakers op het programma. De nummer een (Meeuwen A1: 21 uit 9) tegen de nummer twee (Vlissingen A1: 19 uit 8) en de nummer drie (Domburg A1: 18 uit 8) tegen de nummer vier (SPS A1: 17 uit 8). Alle ploegen stonden dus dicht bij elkaar en alle vier hadden ze nog kans op het kampioenschap. Dus er stond veel spanning op de wedstrijd. Dat was ook wel te zien bij Domburg. We speelden met veel inzet en passie, maar zonder erg veel overleg. SPS had dan ook een licht overwicht gedurende de eerste helft. Een aantal keren redde een uitstekend keepende Anco ons van een achterstand. Zo golfde het spel op en neer en bleef het erg spannend. Tegenover de kansen van SPS kon Domburg een paar spaarzame kansen zetten. Met de bekende brilstand gingen we dan ook de rust in.

In de tweede helft waren er een tweetal omzettingen waardoor het bij Domburg een stuk beter ging lopen. Janick keerde terug op zijn vertrouwde plek in het centrum en Leander verhuisde naar rechts. Zodoende kregen we wat meer grip op de wedstrijd. We konden wat meer druk zetten op SPS en langzaamaan kwamen we ook vaker in de zestien van de tegenstander. Maar geen van beide ploegen wist te scoren. De uitstekend spelende keeper van SPS hield zijn doel schoon en ook Anco hield samen met zijn verdediging de nul vast. Tot een kwartier voor het einde. Een duel tussen Vic en een speler van SPS resulteerde in een blessure voor beide spelers. Nadat de verzorging was gebeurd, gaf de scheidsrechter een scheidsrechtersbal. Een speler van SPS ging erbij staan en zou de bal in de handen van Anco spelen. Omdat iedereen van Domburg dit ook verwachtte ging geen van hen erbij staan. Echter, SPS tikte met een rollertje langs een verbouwereerde Anco de 0-1 binnen. Was het een foutje of was het expres? Geen idee, maar heel Domburg rekende erop dat SPS ons gelijk de gelegenheid zou geven om de gelijkmaker te scoren. Maar dat deden ze dus niet. Na tien minuten gebakkelei onder aanvoering van een uiterst onsportieve trainer V. van SPS ging het spel gewoon verder. En nu komt de reden dat ik trots ben op de blauwwitte helden van A1. Ze hielden het hoofd koel en probeerden het onsportieve gedrag van de tegenstander te herstellen door maximaal druk te zetten om tot scoren te komen. Dit had de sportieve revanche geweest, maar helaas was de verdediging van SPS daarvoor te goed. Ze hebben niet voor niks maar 8 tegendoelpunten.

Aan het einde van de wedstrijd bleven de spelers van A1 zich uiterst correct gedragen door elke tegenstander gewoon de hand te schudden en te feliciteren. Toen bleek dat ook een groot gedeelte van de SPS spelers duidelijk niet blij was met de manier waarop ze deze wedstrijd hadden gewonnen. Volgens mij was er niet een speler van SPS die juichte na het eindsignaal. Een aantal spelers, inclusief de elftalleider boden hun excuses aan. Zij zaten hier duidelijk mee in hun maag. Ik kan mij ook niet voorstellen dat je zo kampioen wilt worden en het doet afbreuk aan hun voetballende kwaliteiten. Voor ons is de tweede plek nu het maximaal haalbare als we volgende week tenminste weten te winnen van HVV. En dat zal ook niet meevallen gezien hun eerdere resultaten.

Als laatste wil Domburg A1 SPS A1 veel succes wensen in de kraker volgende week bij Vlissingen.

De foto’s van deze wedstrijd staan weer in de galerij van A1.