Afgelopen zaterdag moest de JO10 het voor de beker opnemen tegen de welbekende voetbalclub WIK’57 uit Kerkwerve. Voor de liefhebbers even opgezocht op WIKIpedia: Kerkwerve is een gehucht van 1000 inwoners gelegen tussen Brouwershaven en Zierikzee.

Tijdens de warming-up maakten de spelers van Kerkwerve meteen indruk. Harde schoten op goal en allemaal een kop groter. Achteraf niet verwonderlijk omdat de gemiddelde leefttijd bij WIK 1,5 jaar hoger lag dan bij VVO/Domburg door diverse dispensatiespelers. Desalnietemin begonnen onze jongers met veel strijd en enthousiasme aan de wedstrijd. Na een snelle tegengoal kon Luka mooi in de lange hoek raak schieten: 1-1. Hierna liep WIK uit naar 1-3. De aanluitingstreffer werd gemaakt door Ben met een punter hoog in het doel. Vervolgens kreeg WIK de overhand met mooi combinatievoetbal en harde afstandsschoten. WIK liep uit naar 2-6. Na een fraaie hakbal van Jelle (die bij ons inviel) kon Stef fraai afronden: 3-6. Helaas lukte het VVO/Domburg, ondanks de inzet en mooie kansen, niet om een doelpunt te scoren. WIK won de wedstrijd uiteindelijk met 3-16.

Kortom goed gespeeld tegen een tegenstander die een ‘maatje’ te groot was. Volgende week weer een nieuwe kans tegen Oostburg.