Meeuwen MO17 - VVO/Domburg MO17

Een Oostkapellse pub quizvraag zou kunnen zijn: “Welk team binnen de voetbalvereniging Oostkapelle en Domburg heeft het laatst een officiële wedstrijd verloren”? De meesten van jullie zullen waarschijnlijk gokken op het eerste elftal maar dan zitten jullie fout. Het zijn toch echt de meiden van de MO17 die voor het laatst verloren hebben op 8 september 2018(!)

Vanavond staat de uitgestelde wedstrijd tegen Meeuwen MO17 op het programma. Zonder de geblesseerde Nannah maar wel met Maud en ook met Iris die weer voorzichtig mag gaan beginnen met voetballen. Het is koud en de mist die dankzij een stevige wind over het veld heen waait maakt het sportcomplex d’n Hooghe Hilt tot een surrealistische scene in een film.

We beginnen met de wind tegen en de meiden van de Meeuwen leren ons gelijk dat de handelingssnelheid en de duelkracht in de 1e klasse hoger is dan dat wij gewend zijn in de 2e klasse. De eerste 15 minuten kunnen we niets anders doen dan mee rennen met onze tegenstanders en bij een dood moment naar adem happen. Maar dan als de eerste figuurlijke storm is gaan liggen gaan wij iets beter mee voetballen. De wind tegen heeft helaas als gevolg dat wij niet veel op de helft van de Meeuwen komen. Slechts sporadisch komen wij er uit en daarom kunnen wij maar een paar speldenprikjes uitdelen. Maar dan, na een half uurtje spelen is daar een goede aanval van ons en die dekselse Maud schiet de bal snoeihard, diagonaal langs de keeper in het doel. We staan met 1-0 voor.

De meiden van de Meeuwen geven nog extra gas en komen een paar keer heel gevaarlijk voor ons doel maar weten niet te scoren. En dan is er ook nog een prachtige keeperactie van Tessa. De spits van de Meeuwen snelt op haar af nadat ze Anouk en Mirre heeft gepasseerd. Tessa blijft heel lang staan en dwing de spits tot een schot welke ze heel kalm en beheerst klem heeft. Ook dat is genieten. Een luid applaus van jullie coaches en de massaal aanwezige ouders is Tessa’s beloning!

De scheids fluit af voor de rust en we zoeken de warme kleedkamer op. In de rust wordt er verteld dat het goed gaat ondanks dat we de onderliggende partij zijn. Met de wind mee moet het in de tweede helft vast wel beter gaan. Met veel vertrouwen stappen we weer het veld op om met de wind in de rug de tweede helft te beginnen.

In de tweede helft een ander spelbeeld. Nu zijn wij iets beter aan de bal dan de Meeuwen. Het spel word wel rommelig aan beide kanten. Er wordt door iedereen veel strijd geleverd. Fysiek is het een zware wedstrijd maar hier zijn jullie ook al in gegroeid. Jullie laten je niet zo maar aftroeven en gaan nu wel mee in de duels. Over een snelle leerschool gesproken! Na 20 minuten in de tweede helft krijgt de aanvoerster van de Meeuwen een krampaanval. Hierdoor ligt het spel bijna 10 minuten stil. Na de onderbreking gaan de meiden van de Meeuwen alles of niets spelen en worden alle 22 meiden in het veld luidruchtig aangemoedigd door de enthousiaste ouders. Een groot gedeelte van het spel speelt zich dankzij de mist af buiten het zichtveld van jullie coaches. Het geluid horen we wel, dus bij een “aaaahh” of “oohhhh” en een bal die ons doel blijkbaar mist mogen we blij zijn dat we nog steeds voor staan.

We komen er af en toe uit en Arianne maakt nog een doelpunt! Helaas keurt de goed leidende scheids het doelpunt terecht af wegens buitenspel. Dat is jammer. Nu nog een paar minuten de voorsprong proberen vast te houden. En ja, na 53 minuten spelen in de tweede helft fluit de scheidsrechter af. We hebben weer gewonnen! Wij zijn blij en de meiden van Meeuwen druipen teleurgesteld af.

Een gelijkspel was zeker terecht geweest maar dankzij ons collectief en strijdlust hebben we toch maar drie punten mee terug genomen naar Oostkapelle. Dankzij deze winstpartij zijn wij nu als debutant koploper in de 1e klasse. We gaan er van genieten zolang het duurt!

Nu twee weken rust. Een ieder die op vakantie gaat wensen wij, jullie trotse coaches een fijne vakantie toe.
Wordt vervolgt…..