Wat een mooie avond in Kapelle, eerst door het vriendelijke avondzonnetje en later gevolgd door een meeslepende en spannende bekerwedstrijd. Ten tijde van de aftrap daalden verschillende mistbankjes op het veld neer, waardoor het meegereisde publiek, op sommige momenten, de zijlijn aan de overkant niet meer konden waarnemen.

Met de helaas geblesseerde Benno aan de kant, leuk en fijn dat je er was jongen! Daan en Gerome hadden hun vrije avond opgeofferd om zeer welkome assistentie te verlenen, bedankt jongens!

Op de foto staat onze topkeeper Wink, vastgelegd in een typerend beeld van de eerste deel van de wedstrijd, want Kapelle werd vanaf het beginsignaal compleet vastgezet op eigen helft.

Dit resulteerde in een handjevol kleine kansen totdat Jelle zichzelf een afstandschot toebedeelde en zijn schot zeilde prachtig over de Kapelse keeper, 0-1. Op ongeveer tweederde van de eerste helft werd het doel wederom onder vuur genomen, toen Levi er weer eens als de kippen bij was, 0-2.

Toen moest Kapelle wel, zij hadden immers geen zin in een te grote achterstand en warempel, even een onachtzaamheid achterin en met enig fortuin was daar de aansluitingstreffer, 1-2, ook de ruststand trouwens.

De tweede helft werd een mooi voetbalgevecht, maar ook door de vele wisselingen op het veld gingen we ook een rommelige fase in. Dat leverde zelfs een tegengoal op, 2-2. Geschreeuw, gejuich, op- en aanmerkingen langs de kant, wat een spanning! Na een ruime tweede helft was daar dan toch het eindsignaal, en dus penalty’s moesten de beslissing brengen, volgens sommigen een loterij. Onze jongens bleven echter de concentratie vasthouden, want ze hadden een missie, namelijk winnen en door naar de volgende bekerronde.

Oostkapelle/Domburg ging als eerste de penalty’s nemen. Achtereenvolgens Ruden, Levi, Kyandro, Yelte en Giano scoorden, Kapelle had dat tussendoor ook gedaan, totdat hun vijfde penaltynemer de bal naast het doel van Wink schoot. Feest!!! Sprintende blauw-gele jongens èn meid richting hun keeper, met z’n allen dansen, juichen en lachen. Trotse ouders langs de lijn, de volgende ronde is bereikt, wat een mooie prestatie van dit geweldig leuke team!