Wat recht te zetten?

Een zware wedstrijd voor de boeg met nog vers in het geheugen de 1-9 nederlaag in de uitwedstrijd. Onbevangen de wedsstrijd in en kijken waar het schip strand lijkt het devies. Opstelling; Na nog wat gepuzzel wordt dat; doel; Jorn. Achter van rechts naar links; Michiel Provoost, Martijn, Michiel Bernard en Tim de Lange. Midden; Jimmy, Maurice, Wouter en Hugo. Voor; Sander als hangende spits en Chiel. Op de bank beginnen; Jos, Rick, Deamion, Vic en Robin.

Het begin gaat goed en Domburg trekt zich redelijk op aan Luctor-H. Na een kwartier even schrikken door een blessure van Michiel P, maar op de vraag; “Hoe gaat het?” komt het antwoord; ”even bijkomen”. Hè denkt de bank, maar het komt goed. Luctor heeft wel een ligt veldoverwicht, maar we houden stand. Tot in de 22e minuut. Een communicatiefout tussen Jorn en Michiel B. levert de 0-1 op. Dat is echter maar van korte duur want in de 24e minuut gaat Chiel door en past op Hugo. Op randje buitenspel scoort Hugo in het dak van het doel de gelijkmaker. In 28e minuut grote verwarring. Penalty, naar later blijkt door vasthouden van zijn tegenstander door Michiel P. Hij wordt benut. Dan gaat het even snel. Één minuut later kan Jorn met de voet nog redding brengen, maar in de 31e minuut krijgt Luctor bij een corner een vrije schietkans en ligt de 1-3 erin. Weer twee minuten later is het al 1-4 met een schot van afstand. Gelukkig fluit de erg warrig fluitende scheidsrechter voor rust en kunnen we even bijkomen.

Na de rust twee wissels t.w. Jos voor Jimmy en Rick voor Maurice. Het duurt tot de 54e minuut, maar dan ligt de 1-5 er alweer in. De blessure bij Michiel P. speelt intussen teveel op en hij wordt in de 60e minuut gewisseld voor Deamion. In de 64e minuut veert Domburg op, als Martijn zijn specialiteit laat zien. Van zeker 35 meter krult hij een vrije trap in de rechterhoek en geeft de stand weer een klein beetje draaglijk aanzien. We “genieten” er maar 11 minuten van want dan brengt Luctor H. het verschil weer op 4. In de 80e minuut wurmt Chiel zich tussen 2 tegenstanders weer eens vrij en scoort de 3-6. Domburg kan daarna niet meer en Luctor H. vindt het blijkbaar best en dringt niet meer aan. Een nederlaag, maar een andere dan de uitwedstrijd. Geen punten dus maar wel wat recht gezet.

De verkiezing tot Man of the Mach levert een spannende ontknoping op; 1 stem voor Sander, 2 voor Jorn. Met 4 stemmen delen Martijn en Hugo de 2e plaats, maar de Man is vandaag Chiel met 5 stemmen.

Nog een detail; Tijdens een gezellige en buitengewoon goed verzorgde vrijwilligersavond wordt Matty Brand tot “Vrijwilliger van het jaar” benoemd. Zeg maar een oeuvreprijs voor haar 47 jarige staat van dienst in de supportersvereniging “De Zandvreters”.