Vandaag kregen we Serooskerke op bezoek, een goed voetballend team met veel individuele kwaliteiten. We konden onze borst nat maken en we spraken af om goed georganiseerd te voetballen met het teambelang voorop gesteld.

De eerste minuten hadden we het erg moeilijk, de tegenstander was beter en we kwamen er niet aan te pas. We werden afgetroefd op felheid, wat normaal ons sterke wapen is. Serooskerke kreeg een paar kansen en met kunst en vliegwerk en goed keepen van Jochem hielden we stand. Na een kwartier voetballen kwamen we in de wedstrijd, de kids werden wakker en opeens ging het lopen. Uit een mooie aanval kwamen we op 1-0 door Shannon die de bal hard en geplaatst in het doel schoot. Helaas konden we niet lang van de voorsprong genieten en het was binnen een minuut gelijk, 1-1. Hier werd de rust ook mee bereikt.

De 2e helft waren de kids er van overtuigd dat we voor de winst gaan, dit was ook te zien aan het spel. We speelden met veel meer lef en passie en het was Julian die ons op een 2-1 voorsprong zette. Nu was het zaak om dit langer vast te houden dan in de 1e helft. Dit lukte welgeteld 3 minuten, de tegenstander kwam verdiend op 2-2.

Dit doelpunt was het sein voor beide teams om vol voor de winst te gaan. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met ballen op de lat, kansen over en weer en 2 teams die niet voor elkaar onder doen. Zou deze wedstrijd nog een winnaar krijgen of nemen beide teams genoegen met 1 punt die ze allebei verdienen.

Het antwoord kwam 3 minuten voor tijd. Uit een aanval kreeg de keeper van de tegenstander de bal niet onder controle en het was Eva die vanzelfsprekend op de juiste plek stond om de bal tussen 2 tegenstanders in het doel te knallen, 3-2. Nu moesten we alles op alles zetten om de voorsprong vast te houden. Vol overgave gingen we ieder duel aan, iedereen had maar 1 doel en dat waren de 3 punten. Met veel geluk werden de laatste kansen onschadelijk gemaakt en konden we de overwinning vieren.

Net als vorige week 3 punten, net als vorige week de winnende vlak voor tijd, net als vorige week een mooie teamprestatie. 2 Overwinningen op rij waarbij we hebben laten zien dat we zijn gegroeid en dat iedereen zijn of haar kwaliteiten optimaal benut.