Deze kille zaterdag komt medekoploper Terneuzen MO17 op bezoek op Duinhelm. Met net zo weinig verliespunten en slechts één doelpunt minder staan zij gedeeltelijk eerste met ons. Na de winst van afgelopen zaterdag op FC Dauwendaele MO17 zijn we benieuwd of we Terneuzen MO17 ook  goed partij kunnen geven.

De hele week wordt er al naar deze wedstrijd toegeleefd. Ook de wederzijdse leiders hebben elkaar op de facebookpagina van VV Terneuzen MO17 gevonden. Dankzij dit contact begint de morgen op Duinhelm met koffie en een bolus. Misschien een traditie om in ere te houden?

We zijn vandaag met een record aantal meiden: 14 maar liefst. Maud wil ons weer komen helpen en komt samen met haar vader aangesneld nadat zij haar eerste wedstrijd met de JO15G al met 1-0 gewonnen heeft! Waarom 14 meiden? Britt en Nina kampen met enkelproblemen en Mirre is donderdag tijdens de training door haar rug gegaan. Vooral de deelname van Mirre was tot vanmorgen twijfelachtig. Gelukkig hebben we onze Marianne de Voogd die vanmorgen deze drie meiden voorzien heeft van een flinke dosis tape. Marianne bedankt voor je hulp!

Iedereen is fit genoeg om mee te doen en met drie wissels op de bank en veel supporters op de tribune trappen we om 12.00 uur af. We zien al snel dat Terneuzen behendige voorhoedespelers heeft en zij proberen het spel te maken. Wij moeten veel energie steken in het ontregelen van hun aanvalsspel en proberen zelf ook nog wat aanvallen te lanceren. Beide teams krijgen geen echte uitgespeeld kansen. Het meeste gevaar wordt gesticht vanuit corners. Één corner van ons wordt op de paal geschoten en een andere, laag genomen corner hoeft alleen maar ingetikt te worden maar dat doen we niet. Ook de corners die Terneuzen neemt blijven gevaarlijk lang hangen binnen onze 16 meter. Gelukkig is er altijd iemand van ons die de bal weg kan schieten voordat een speelster van Terneuzen echt lekker kan uithalen. Zo is de ruststand 0-0.

De tweede helft komen we wat beter in de wedstrijd maar kunnen we nog niet echt goed combineren. Corners blijven het gevaarlijkste wapen en als in de 45e minuut tijdens een corner de bal blijft hangen in de doelmond bij Terneuzen dan weet Sarah de bal over de doellijn te krijgen. We staan 1-0 voor! Vanzelfsprekend gaat Terneuzen nog meer op de aanval spelen en vanaf dat moment moet onze achterste linie alles op alles zetten om de snelle aanvalsters van Terneuzen af te stoppen. De ruimte die bij Terneuzen achterin ontstaat, gaan wij beter benutten zodat de keepster van Terneuzen een paar keer reddend moet optreden. Een spectaculaire redding van Tessa voorkomt een tegendoelpunt. Op de achterlijn gaat de bal via Tessa, de paal terug in de handen van Tessa. Was die bal over de achterlijn? De scheidsrechter staat op de achterlijn en wijst voor een uittrap. Geen tegendoelpunt dus. De krachten vloeien langzaam weg bij alle speelsters want er moet op het hele veld veel gelopen worden. Helaas valt Simone 10 minuten voor tijd uit en moet zij strompelend naar de kant. Gauw nog wat omzettingen doen zodat de linksback positie van Simone weer opgevuld wordt. Vlak voor tijd kunnen we zelfs nog op 2-0 komen door een verwoestende uithaal van Nannah. De keepster van Terneuzen weet dit schot met een snoekduik tot corner te verwerken.

Niet lang hierna fluit de scheidsrechter af en hebben we deze moeilijke wedstrijd gewonnen. Niet via mooie combinaties maar dankzij duelkracht en het benutten van standaard situaties. Een gelijkspel was ook op zijn plaats geweest maar we hebben momenteel het geluk aan onze zijde hangen. (Eigenlijk wil ik kont zeggen, maar ja het is een meidenteam) Moe gestreden zoeken we de kleedkamer op en daar krijgen we allemaal een chocolade letter van de voetbal. Heerlijk!

Nu als koploper nog twee wedstrijden te gaan waarin er alles nog kan gebeuren. De laatste wedstrijd is tegen V.C.K die virtueel, zonder puntverlies aan de leiding gaat. Wel met drie wedstrijden minder(!) Ook Terneuzen speelt nog tegen V.C.K. dus wij zijn samen met deze twee teams nog steeds in de race voor het kampioenschap. Gelukkig zijn we volgende week zaterdag vrij want er zijn eigenlijk wel wat meiden met pijntjes. Rustig aan de komende twee weken want 8 december staat de volgende thuiswedstrijd te wachten tegen Jong Ambon MO17.

Simone is na de wedstrijd nog naar het ziekenhuis in Goes geweest omdat ze pijn bleef houden aan haar enkel. Gelukkig bleek op de foto’s dat haar enkel niet gebroken was! Beterschap Simone!