Er is nieuws en heel goed nieuws te vertellen over de MO17. Allereerst de wedstrijd van vandaag, uit tegen Bevelanders MO17. Waar we afgelopen weken konden beschikken over een compleet team, is het nu ouderwets puzzelen om 11 speelsters bij elkaar te krijgen. En dan zijn jullie beide coaches vandaag ook nog eens afwezig. Gaat ons goede seizoen zo als een nachtkaars uit?

De afgelopen week hebben we gelukkig Patrick Smink als coach kunnen contracteren en Rick Wisse wil Patrick komen assisteren. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee! Dus reizen jullie af naar Kamperland. Zonder Mirre en Arianne die de bouwkundige oudheden in het pittoreske Lloret de Mar aan het inspecteren zijn en ook zonder Nannah en Simone die geblesseerd zijn. Nannah komt ons wel mentaal ondersteunen deze morgen.

Dus houden we 11 meiden over die vandaag gaan strijden voor minimaal één punt. Als we één punt halen dan zijn we zeker van een 4e plaats in de eerste klasse. Dat zou voor onze meiden een mooi resultaat zijn.

De vrijdagavond is er tijdens een intens overleg besloten over een opstelling en een uit te voeren tactiek. Een aantal meiden staan nu op een ander plekkie en we gaan een old school, Engels “kick and rush” systeem proberen. Zo snel mogelijk de ballen op of over onze snelle Sarah passen. Die moet wat meiden passeren of er uit rennen en dan met onze voorhoede proberen aan te sluiten.

De eerste helft zijn de meiden van Bevelanders beter en hebben jullie mazzel dat ze niet scoren. De tweede helft daarentegen scoren jullie, mede dankzij onze tactiek twee keer en krijgen we één doelpunt tegen. Met slechts elf tot de tanden toe bewapende meiden weten we voor de 4e keer op rij een wedstrijd te winnen. Heel goed gedaan!

We hebben deze voorjaarscompetitie van al onze tegenstanders punten afgesnoept en zijn maar één keer echt tegen een zeperd aangelopen. De overige wedstrijden ging het gelijk op. Zo eindigen wij dit seizoen met een tussentijds kampioenschap en het succesvol wennen aan een hoger niveau. Dankzij jullie wil om te voetballen en ook dankzij de steun van jullie ouders hebben we dit seizoen lekker veel wedstrijden kunnen spelen.

Het hele goede nieuws is dat alle meiden blijven voetballen het komend seizoen. Dat betekend dat we volgend seizoen kunnen starten als MO19 team in de 2e klasse!

Helaas voor ons gaat Mirjam stoppen met trainen. Mirjam bedankt voor alles wat je de meiden hebt bijgeleerd!

Nu nog drie keer trainen op dinsdag en dan een toernooi op 15 juni bij Kloetinge gevolgd door een barbecue bij Sarah thuis.

Adios amigos!