De volgende horde naar het kampioenschap heet vandaag RCS. We kunnen vandaag kampioen worden, mits de concurrenten Oostkapelle en VCK punten laten liggen. Van een normale voorbereiding is geen sprake, de kids zijn  net terug van schoolkamp en de slaap wordt bij aankomst uit de ogen gewreven. Ook helpt niet mee dat het verkeer in Vlissingen/Souburg muurvast staat. Na een reis van 45 minuten staan we dan uiteindelijk op het veld en beginnen we aan de warming-up. Dat de puf er niet inzit is al snel duidelijk, nu werkt het weer ook niet mee, het is erg warm.

Uiteindelijk rapen we onze energie bij elkaar en trappen we af en met een gelukje bracht Kyandro ons in de 4e minuut op een 1-0 voorsprong. Ook hier was te zien dat de kids erg moe zijn. Waar normaal gesproken een heel team uitbundig een doelpunt viert, waren we nu wat tam. We zijn uitgeblust, maar gelukkig treffen we vandaag een eenvoudige tegenstander. Deze weet de eerste helft een paar keer er gevaarlijk door te komen, maar onze verdediging weet de 0 vast te houden. Vlak voor rust komen we via Kyandro op 2-0 die een mooie combinatie met Julian afrond.

In de rust snelden de kids naar de kraan om enorm veel vocht naar binnen te werken, het was inmiddels al bijna 25 graden op het veld zonder een zuchtje wind en ze waren blij dat ze even zaten. De coaches probeerden ze nog wat op te beuren en te motiveren, maar het was angstvallig stil in de kleedkamer. Nadat we ons klaar maakten voor de 2e helft meldden de coaches dat VCK met rust gelijk stond. Dit was net dat extra zetje wat ze nodig hadden om toch dat stapje extra te doen. Vol motivatie stonden we weer op het veld en de teamspirit was optimaal.

Deze instelling betaalde zich uit in de 2e helft. Allereerst scoort Julian op aangeven van Kyandro de 3-0, de 4-0 was van Kyandro op aangeven van Julian, de 5-0 was van Julian op aangeven van Kyandro en de 6-0 was van Julian die een prachtige aanval afrondde die via Kyandro en Eva voor zijn voeten belandde die daarmee de eindstand van 6-0 op het bord zet.

Een op papier makkelijke horde was gezien de omstandigheden toch een lastige. Uiteindelijk hebben we vandaag terecht gewonnen en hebben we nog 2 wedstrijden voor de boeg. Allereerst tegen Oostkapelle die we dinsdag moeten spelen. Bij een gelijkspel zijn we al kampioen, maar de gretigheid die deze groep laat zien leert ons dat we in stijl kampioen willen worden en vol voor de winst zullen gaan.

Dinsdag 29 mei 19.00 Sportpark Oosterloo. Kampioenswedstrijd v.v. Domburg jo11-1g. Zet hem in je agenda en zorg dat je er bij bent !!