Vandaag stond de wedstrijd tegen VCK JO7-1 op het programma. Er was wat onduidelijkheid of de wedstrijd door zou gaan, omdat de regen met bakken uit de lucht kwam, maar de bikkels stonden gewoon om 09.00uur aan de aftrap. Het gaat gelijk op tot Boaz de bal krijgt na een intrap en de 1-0 op het bord zet. VCK krijgt 3 corners achter elkaar, maar ze weten niet te scoren. Rowen pakt de bal af op het middenveld en begint aan zijn bekende dribbel. Hij heeft het vizier net niet op scherp staan en loopt de bal over de achterlijn.
VCK begint aan een aanval en knalt de bal keihard over het doel. In de tegenaanval schiet Boaz de bal centimeters naast het doel.
Tygo onderschept de bal op de helft van de tegenstander en met een bekeken schuiver scoort hij de 2-0.
Waarschijnlijk zijn ze het in Koudekerke beter gewend om in slecht weer te voetballen, want toen het nog iets harder ging regenen en er zelfs hagelstenen uit de lucht kwamen stond het heel snel 2-3. Boaz besluit om eens flink uit te halen maar helaas schiet hij bijna de lat in tweeën.  VCK probeert het een keer van eigen helft en het staat 2-4. Na een intrap van Rowan komt de bal bij Thijmen en hij schiet de 3-4 binnen. Thijmen heeft de smaak te pakken en met en schitterende boogbal maakt hij de 4-4. Na een goeie verdedigende actie van Anouk en een hakje van Dylan lijken we met een gelijkspel de rust in te gaan, maar toch valt de 4-5.

RUST

Na een klein beetje te zijn opgewarmd in de kleedkamer beginnen we (nog steeds in de regen) aan de tweede helft. Tygo heeft nog een redding op de lijn, maar na  een scrimmage staat het toch 4-6. Domburg gaat weer in de aanval en na een corner van Tygo knalt Boaz de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Het stopt gelukkig met regenen. We staan een klein beetje te slapen na een intrap van VCK wordt het 4-7. Tygo begint aan een solo en schiet de bal net voorlangs. We hebben er even op moeten wachten, maar daar was hij weer: “de Dylanpegel!” Dylan haalt uit van eigen helft en de bal lijkt net naast te gaan, maar daar staat Anouk die met een slim zetje haar eerste goal van het seizoen maakt. 5-7. Domburg krijgt een intrap ter hoogte van de middellijn. Anouk staat vrij voor de goal en Tygo probeert met een lange bal Anouk aan te spelen. Niemand raakt hem en hij rolt zo het doel in. 6-7. Anouk is dicht bij de gelijkmaker, maar stuit op een verdediger. Tygo pakt de bal af van VCK en schiet de 7-7.
Beide ploegen gaan met nog een paar minuutjes te gaan vol voor de overwinning. Domburg krijgt de bal niet lekker weg voor het  eigen doel en VCK maakt de 7-8. Tygo is weer dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot belandt op de paal. In de slotseconde haalt een speler van VCK uit van eigen helft en maakt er 7-9 van. Na de wedstrijd  nemen en daarna snel naar binnen om lekker op de warmen.

Het was een leuke spannende pot vandaag. Ondanks het slechte weer heeft iedereen lekker zijn best gedaan en goed gevoetbald!
Op naar volgende week!