De grote dag is aangebroken, we kunnen kampioen worden tegen 1 van de 2 overgebleven concurrenten n.l. Oostkapelle. Bij winst of gelijkspel zijn wij niet meer te achterhalen door de concurrentie en mogen we de champagne ontkurken.
(Klik hier voor de foto’s van deze wedstrijd)

De blauwwitte gladiatoren kwamen 1 voor 1 op het sportpark aan en de gezichten stonden gespannen, ze weten immers dat dit de laatste kans is om met deze groep een prijs te pakken. Dat dit ook voor het laatst in een Domburgshirt is, maakt het nog spannender en laat nou net vandaag de tegenstander Oostkapelle heten, waarmee we volgend jaar met de jeugdafdeling samen gaan. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende pot voetbal.

 

Het gebruikelijke praatje in de kleedkamer door de coaches werd vol overgave aangehoord en het viel op dat we erg gespannen waren. Er werd een goede warming-up gedaan en iedereen was er klaar voor, nog even snel de kleedkamer in om iedereen op te peppen en op scherp te zetten en dan naar het veld. Iedereen op zijn positie : Jochem op doel, Laura Benno Jesse en Ben in de verdediging, Kyandro en Eva op het middenveld, Julian in de spits en Shannon moedigde ons aan vanaf de zijlijn. Als we net zo spelen als de laatste wedstrijden is er geen vuiltje aan de lucht, maar deze wedstrijden zijn net even iets anders als een gewone wedstrijd. Gelukkig weten we wat het is om kampioenswedstrijden te spelen, we hebben het al 4 x mee mogen maken en iedere keer met Domburg als winnaar. Het zou dan ook een unicum zijn om voor de 5e maal in de afgelopen 4 jaar kampioen te worden.

Oostkapelle bracht de bal aan het rollen en wij klapten er vol op. Er werd vol passie gespeeld en we lieten duidelijk merken aan de tegenstander dat hier niets te halen valt voor hun. De eerste 10 minuten waren voor ons en kregen we 3 grote kansen. Helaas stuitte Julian 2 x op de keeper en een schot net naast. De supporters, die weer in grote getale aanwezig waren, hielden hun adem in bij ieder doelpoging van Domburg en schreeuwden de kids naar de overwinning. Oostkapelle kreeg op den duur meer vat op ons spel en speelde af en toe goed door onze verdediging. We hadden moeite met hun beweeglijke spel, maar op de beslissende momenten stonden we ons mannetje en werden de kansen onschadelijk gemaakt.

Vanuit de verdediging werd er goed opgebouwd en uit een mooie aanval over de rechterflank zette Eva de bal voor op de vrijstaande Julian die de bal met een volley op de paal ziet belanden. Weer net niet, het gaat toch niet zo een wedstrijd worden dat het kwartje net de verkeerde kant op valt ? Maar dan krijgt Kyandro de bal op het middenveld en speelt Julian in de voeten. Kyandro loopt door en krijgt de bal in de loop mee van Julian en kan alleen op de keeper aflopen. Met een Kyandro in deze vorm weet je het eigenlijk al zeker, hier gaat een doelpunt komen. Met een mooie actie schiet hij de bal langs de keeper en zet ons op 1-0. Dolle taferelen op en rond het veld, iedereen sprong op Kyandro en de supporters juichen mee. Nu is het natuurlijk zaak om dit vast te houden tot aan de rust en na de rust iets meer rust in ons spel te krijgen. We waren net iets te gespannen, waardoor we een beetje rommelig voetbalden. Niet veel later fluit scheidsrechter Tim voor de rust en zien we in de verte donkere wolken zich samen pakken boven Domburg. Het zal toch niet gaan onweren ? De hele dag werd er gewaarschuwd met code geel en code oranje, her en der in Nederland was er veel overlast door regen en onweer, maar gelukkig was alle ellende grotendeels langs Domburg gegaan. Wij zorgen wel voor onze eigen code, code blauw !

In de rust werden de zaken besproken die opvielen in de 1e helft. De belangrijkste was dat we meer ontspanning in ons spel moeten krijgen, gelukkig speelden we wel goed in onze positie en gaven we niet veel kansen weg. De verdedigers waren lekker fel en zaten er kort op, de middenvelders stonden perfect in de positie en de aanval sleurde van links naar rechts om de opbouw van Oostkapelle te ontregelen.

De 2e helft werd vol overgave begonnen en de 1e regendruppels kwamen uit de lucht. In de verte begon het wat te rommelen, maar het was allesbehalve rommelig bij het spel van Eva. Op onnavolgbare wijze omspeelt ze 1 tegenstander, de 2e wordt dolgedraaid, de 3e dient zich aan en met een prachtige voetbeweging zet ze zich zelf vrij voor de keeper en schiet de bal in de lange hoek, 2-0 ! Wat een schitterend doelpunt van ons goudhaantje, Messi en Ronaldo schijnen al aan de telefoon te hebben gehangen om eens te vragen hoe ze dat doet. Dat zelfs de supporters van de tegenstander klappen voor dit doelpunt zegt eigenlijk genoeg. In de belangrijke wedstrijden doen we het weer en staan we met 2-0 voor, wat een weelde, wat een luxe !

Vol adrenaline staan de kids weer klaar om de genadeklap aan Oostkapelle te geven, we willen er vol voor gaan en laten zien dat we de beste ploeg in deze competitie zijn en terecht kampioen worden. Maar dan worden we verrast door een lichtflits en enkele tellen later een harde klap, het onweer heeft Domburg bereikt. Iedereen snel naar de kleedkamer, supporters naar de kantine en afwachten wanneer we verder kunnen spelen. Het blijft onweren en een enorme hoosbui trekt over sportpark Oosterloo heen. Na overleg werd er besloten om 20 minuten te wachten, want volgens buienradar zou het rond 8 uur voorbij zijn. Als blijkt dat het onweer en de regen aan blijft houden, besluiten de teams om de wedstrijd niet meer uit te spelen en de 2-0 stand als eindstand op het bord te zetten.

Nu mogen we de kids het nieuws gaan vertellen. Iedereen zat vol spanning in de kleedkamer te wachten op het verlossende antwoord, gaan we door of niet ? Als Alex uitlegt dat we volgende week de 2e helft opnieuw moeten spelen is de teleurstelling erg groot. Deze maakt al snel plaats voor enorme vreugde als blijkt dat Alex een grapje maakte, met een enorm gejuich vliegen we elkaar in de armen en beginnen we het feestje te vieren. Iedereen met de kleren aan onder de douche, ook de coach en trainer Tim en zelfs Shannon, die geen droge kleren bij zich heeft, springt er onder. Tot in Middelburg zijn onze kreten te horen : WIJ ZIJN KAMPIOEN, WIJ ZIJN KAMPIOEN !!

Na het douchen gaan we in polonaise naar de kantine en worden we gehuldigd door de jeugdvoorzitter en krijgen we een medaille en een mooie bos bloemen van supportersvereniging de Zandvreters. Ook staat de taart met onze teamfoto erop klaar om opgegeten te worden. Wanneer we de taart en limonade achter de kiezen hebben, is het tijd om de voetjes eens goed van de vloer te laten komen en staat het team volop mee te zingen en van links naar rechts te gaan. Prachtig om te zien dat de kids beseffen dat ze iets unieks neer hebben gezet.

Voor de 5e maal kampioen, de eerste was de leukste deze kwam totaal onverwacht. De 2e en 3e maakten we stappen in onze ontwikkeling en werden we verdiend kampioen. De 4e was te makkelijk, maar deze 5e staat als een huis. Voorafgaande aan de 1e competitiewedstrijd als team afspreken dat we vol voor het kampioenschap gaan. Enorme stappen maken tijdens dit seizoen, als individu maar vooral als team. Iedere speler wist zijn/haar taak en alle stukjes vielen in dit laatste half jaar op zijn plaats. Dit is een prestatie om trots op te zijn.

Natuurlijk zijn er ook trainers die hier aan bij hebben geholpen, Robin Daemion en Tim. Zij stonden iedere keer klaar om ons verder te helpen, niet alleen met training, ook met het invullen van andere zaken binnen de vereniging. Tim heeft de kids een aantal jaar onder zijn hoede gehad en kent ze inmiddels door en door. Iedere keer stond hij gemotiveerd op het veld en bracht dat over op de kids. Ook voor hem is dit zijn 5e kampioenschap en beseft iedereen dat het zonder zijn hulp waarschijnlijk niet had gebeurd.

Jochem, Benno, Laura, Jesse, Ben, Shannon, Kyandro, Eva en Julian, jullie hebben laten zien wat een team is. In goede en slechte tijden voor elkaar klaar staan en voor elkaar werken, het was een genot om dit proces met jullie mee te maken.