Vanavond traden we aan voor de jaarlijkse wedstrijd tegen de ‘mama’s’. In dit geval begonnen we met 8 mini’s tegen 4 mama’s (Madita, Angelique, Marlies en Joëlle) en Christan. Voor de wedstrijd was er al wat ‘oorlog gevoerd’ door onze mini’s en er was al duidelijk verteld dat de moeders toch ‘echt niet zouden gaan winnen’. Na een onbedoelde schaar van Angelique neemt Tygo de bal over en schiet de 1-0 binnen. Hierna rommelen we wat voor onze eigen goal waarna de 1-1 binnengetikt wordt. Marlies begint aan een prachtige solo, deze eindigt echter in een potje vrij worstelen met een stuk of 3 mini’s. Weg kans. Vervolgens speelt Joëlle de bal naar Christan, deze speelt naar Marlies en jawel, 1-2 voor de mama’s. Madita ontpopt zich als ‘slot op de deur’ en houdt een aantal ballen tegen. Tygo heeft inmiddels een bal onderschept en na een dribbel schiet hij de 2-2 binnen. Dylan pikt even later de bal op, speelt hem naar Rowen, maar hij dribbelt de bal net naast. Na een scrimmage voor de goal scoort Tygo de 3-2. Madita schiet nog een keer op de paal, Marlies vuurt ook een paar schoten af, maar het blijft 3-2, mede door goed keeperswerk van Boaz, Tygo, Dylan en Kaj. Aan de andere kant zien we schoten van Thijmen, Anouk, Rowen en Jonathan. Uiteindelijk valt de 3-3 alsnog. Hierna schiet Tygo de 4-3 tegen de touwen terwijl even later een dribbel van Kaj overgenomen wordt door dezelfde Tygo, zodat het ineens 5-3 staat. Christan schiet ondertussen nog een keer op de lat en de paal, hier komen we dus goed weg. Boaz denkt: ‘laat ik ook eens een keer gaan aanvallen’ en weet een pass van Rowen net niet binnen te werken. Christan prikt wel de 5-4 binnen en op slag van rust scoort Rowen de 6-4.

Na rust komt Wilma de mama’s versterken. Zij passt direct op Christan, deze speelt door naar Joëlle, maar zij mist deze kans. Hierna zien we een tackle van Tygo op zijn moeder, zien we Anouk een paar keer door de lucht vliegen omdat Wilma ze vasthoudt, en worstelt Marlies nog maar eens met een paar mini’s. Angelique speelt de bal op Wilma, en zij tekent voor de 6-5.

Dylan ruimt een bal op en schiet hem per ongeluk vol op Jonathan zijn hoofd. Even schrikken, maar achteraf viel het gelukkig mee en was het gewoon een goede kopbal 🙂

Dan zien we een schitterende aanval van de mama’s: Wilma speelt op Joëlle, zij speelt hem door op Marlies, Marlies ‘sleept’ de bal mee, maar stuit op een uitstekend keepende Boaz. Joëlle schiet nog een keer op de lat voordat Christan de 6-6 binnenschiet.

De mini’s blijven aanvallen en zien Thijmen 2x op zijn moeder afdribbelen. Madita stopt echter 2x zijn inzet. De moeders zitten momenteel even in de verdrukking. Kaj neemt een corner halverwege het veld en dribbelt gelijk naar het doel. De scheids ziet het niet, de tegenstander let even niet op en ineens staat het 7-6. Tygo pikt ook nog maar eens zijn doelpuntje mee waarna de marge weer 2 goals is. 8-6. Wilma passt hierna op Madita die de 8-7 scoort. Rowen schiet op het eind van de wedstrijd een bal net naast en Dylan stopt een schot van Angelique. Het blijft spannend tot het einde, maar er wordt niet meer gescoord. Eindstand 8-7 voor de mini’s.

Tot slot nog de penalty’s die deze leuke avond afsluiten.