De kwartfinale van de beker… tegen Vlissingen A1. Een team wat we al vaker zijn tegengekomen de afgelopen maanden en waar we nog niet van gewonnen hadden. Maar wel altijd wedstrijden waar we 100% inzet tonen. Ook vandaag was het weer het geval. En dan blijkt dat we vrij aardig mee kunnen ballen. Want zodra de verdediging van Vlissingen onder druk wordt gezet ontstaan er kansen. In de tiende minuut werd er vol druk gezet en ontstonden er zo vier of vijf schietkansen. Maar telkens zat er een tegenstander tussen. Tot uiteindelijk Vic de bal voor zijn voeten kreeg en de 0-1 scoorde. Vlissingen had voor die tijd ook al een paar behoorlijke kansen gehad, maar zoals heel de wedstrijd zou blijken, waren ze niet erg zuiver in het afmaken van de kansen. Dat deden wij in eerste instantie beter. Een minuut of twaalf na het eerste doelpunt verdubbelden we de voorsprong. Hugo wist de bal op de rand van de zestien te veroveren in een fel duel en bezorgde hem keurig bij Leander die de 0-2 scoorde. Helaas volgde kort hierna de aansluitingstreffer van Vlissingen. Een corner werd heel mooi in een keer onhoudbaar achter de doelman geschoten. Vanaf die tijd kwamen we flink onder druk te staan. Maar de verdediging hield stand. Met kunst en vliegwerk af en toe maar het lukte. Tim haalde zelfs nog een bal van de lijn. En een terechte penalty werd nog huizenhoog overgeschoten. Zodoende wisten we met een 1-2 voorsprong de rust te bereiken. Na de rust kwam Jesse erin voor Rik die helemaal op was.

Het eerste kwartier van de tweede helft wisten we ook weer vrij eenvoudig overeind te blijven. Je begon wel te zien dat de spelers moe werden, maar ze konden het nog belopen. De aanvallen werden alleen wel steeds spaarzamer. Vic en Maks kregen ook alleen nog maar diepe ballen en tegen vier man is het knap moeilijk om dan kansen te creëren. Maar desalniettemin lukte dat nog een paar keer. Doordat Vlissingen ongeveer een compleet elftal op de bank had zitten konden zij met enige regelmaat verse krachten inzetten. Maar dat resulteerde pas in een voorsprong nadat de scheidsrechter de thuisploeg een handje hielp door niet te fluiten voor een overduidelijke driedubbele handsbal in onze zestien. Zelfs vanaf de bank was dit niet te missen. Hierdoor waren de blauwwitte helden duidelijk even van slag en Vlissingen profiteerde daarvan door een minuut later de 3-2 te scoren na een mooie aanval. Gelukkig werd er na de 3-2 weer beter gevoetbald. Jerom kwam erin voor Hugo en je kon merken dat er weer wat vers bloed op het middenveld was. Maar Vlissingen bleef de betere ploeg en uiteindelijk wisten ze ook nog de 4-2 te maken. Een terechte overwinning maar we waren zeker niet kansloos. Hier eindigt het bekeravontuur van A1. Nu kunnen we ons weer helemaal op de competitie storten a.s. zaterdag en wel tegen…. Vlissingen.

De foto’s zijn dit keer vrijwel alleen van de eerste helft vanwege het invallen van de avond.