Je hebt De Klassieker, El-Clasico, the Old-Firm, de Kohlenpott-derby en je hebt De Derby. De laatste is gelijk ook de meest belangrijke. De Derby…. de wedstrijd tussen de eeuwige rivalen VV Domburg en VV de Noormannen. Na een korte afwezigheid dit seizoen weer twee keer op het programma. 10 december speelden zowel het 1e als het 2e van de roemrijke clubs tegen elkaar. Deze twee wedstrijden vormden de omlijsting van wat een zeer geslaagd evenement is geworden, Derby Day. Behalve deze twee wedstrijden was er door de evenementencommissie van de Noormannen nog van alles georganiseerd voor Serious Request in Koudekerke

Het begon goed voor de blauwwitte helden. De wedstrijd van het tweede werd met 0-3 gewonnen door Domburg maar helaas was de wedstrijd van het eerste een prooi voor de Noormannen die met 3-2 wonnen. Naast de wedstrijden was er in de rust bij de 1e elftallen een penalty shoot-out tussen de JO13 teams van beide clubs die onbeslist eindigde, 19-19. 

Na de wedstrijden was het tijd voor een drankje met muziek van de dj’s Sander en Jordy. Die maakten ook gelijk de uitslag bekend van de spandoekenwedstrijd. Wie de winnaars waren is me even ontschoten maar het was van iedere club een jeugdteam. Aansluitend een uitstekend buffet van Kasteel van Batavia waar naar verluid ruim 180 deelnemers van beide clubs aanschoven. Alles bij elkaar was de Derby Day dus een groot succes!  

Door Jacco zijn er weer zeer fraaie foto’s gemaakt van deze wedstrijd. Kijk in het galerij van Domburg 1.