Leden geven klap op fusie van clubs uit Oostkapelle en Domburg

OOSTKAPELLE – De voorgenomen fusie tussen de voetbalverenigingen Oostkapelle, Domburg, sportvereniging DOK en Sportdorp Oostkapelle is donderdagavond bekrachtigd door de leden van de clubs. De fusiebesprekingen werden een jaar geleden ingezet en vanaf juli gaan de clubs samen verder. Over een naam wordt nog nagedacht.

De voetbalverenigingen Oostkapelle en Domburg werken bij een deel van de jeugd al langer tot tevredenheid samen. De wedstrijden van het eerste en tweede elftal zullen in Oostkapelle worden gespeeld. De overige teams wisselen hun wedstrijden af over beide complexen.

De nieuwe club biedt een scala van sportactiviteiten, zoals voetbal, gymnastiek, judo, badminton, dynamic tennis, wandelen, hardlopen, bootcamp, mountainbike activiteiten en fietsentochten voor ouderen. Er wordt samenwerking gezocht met instanties zoals Welzijn Veere om de verworvenheden van Sportdorp Oostkapelle te garanderen.

De Stuurgroep Fusie, die het traject leidt, bestaat uit Rob Flipse (voorzitter DOK), Ramon Vader (interim-voorzitter vv Domburg), Hans Barth (voorzitter vv Oostkapelle) en voorzitter Patrick Vader (Sport Zeeland).