Wedstrijdverslagen  35+ / 45+ toernooien

35+ / 45+ toernooi Domburg

Vandaag was het Dikke Buiken circus in Domburg te bewonderen. De vereniging had alles keurig voor elkaar en de wedstrijdleiding was in handen van Maurice en Giel. Chiel met zijn crew zorgde voor de innerlijke mens. (super bedankt allemaal). Vandaag waren er 4 teams in de 35+ (SSV, Oostkapelle, Loodswezen en Walcheren (de winnaars) en 5 teams in de 45+. Noormannen en Oostkapelle kwamen per fiets en hadden de tas met tenues al vooruit laten brengen om in ieder geval geen krachten te verspelen. Ook waren er supporters naar Oosterloo gekomen en deze zorgden voor een goede sfeer.

Domburg startte de eerste wedstrijd tegen Serooskerke met de oud Domburger Bram de Visser in de gelederen. Deze had gevraagd of Leon hem kon tapen, maar in het kader van de koude oorlogvoering was dit uiteraard pas mogelijk na de eerste wedstrijd. Uiteraard werd dit geregeld en kon hij gewoon direct spelen met een kleurige oranjetape om zijn knie. De Dikke Buiken van dienst waren dit keer:

Saadi, Peter Breen, Wilco van Eij, Dre, Pier Maranus, Ronald Bimmel, Dennis Bron en Leon.

De mannen van de Emte van de Berg konden deze dag er niet bij zijn. Mannen volgende keer er weer bij!? Pier was lekker op dreef en de hupjes met daaropvolgend de kanonskogels waren talrijk, hij was het dan ook die de eerste goal scoorde. Ronald moest nog even wennen aan de lage goaltjes en plukte een paar keer schitterend een schot welke volgens Dre toch over zouden zijn. De wedstrijd tegen Seroos werd gewonnen met 3-0. Tegen Nieuwland gingen we lekker door met ons spelletje en deze wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Dennis scoorde op een niet te volgen wijze met een ouderwetse punter de winnende!

Vervolgens speelden we tegen onze Westerburen, dat blijft altijd een wedstrijd die we niet willen verliezen en dat gebeurde dus ook niet, 3-0 en op stoom voor de finale. Tegen Zeelandia Middelburg kregen we het onverwacht moeilijk, mede door de fantastische goal van deze mannen. Een lob van 25 meter, Ronald zat bij deze bal even mis bij de hoogte van het doeltje. Op routine werd uit een corner van Dre de gelijkmaker door Wilco gescoord. Deze winst betekende dat we de finale moesten spelen en Noormannen was wederom onze tegenstander. Deze keer wilden zij ondanks onze waarschuwingen vanaf de kantine spelen en de wind mee hebben. Prima, spelend naar het publiek vuurde Pier weer eens van zijn befaamde kogels af, de keeper moest lossen en Hillie was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. 1-0 Even later was het Wilco die voor de 2-0 zorgde en de buit was binnen. Na vele derde plaatsen konden we deze keer een eerste plaats op het palmares bijschrijven. Tijd om te beginnen aan de belangrijkste helft van deze dag, namelijk de derde.

In de kantine werden de wedstrijden nog eens goed geëvalueerd en onder het genot van een drankje en hapje lekker bij gekletst. De debutanten uit Oostkapelle gingen ook nog even Domburg in en in het etablissement van onze sponsor Dennis (Beach Club) werd de 4e helft gestart.  Wij kijken terug op een geslaagde avond en blikken vooruit naar 22 mei als dit circus de velden van Zeelandia Middelburg zal bespelen.

 

 

20 maart 2015: 45+ toernooi Dauwendaele

Na een stop in de wintermaanden mochten de Dikke Buiken uit het vet worden gehaald voor de voorjaarscyclus. Er waren enkelen die goed geïnvesteerd hadden in de buik, maar deze keer waren die wel in de minderheid De gastheer van vandaag is Dauwendale. Ondanks de vele vooraankondigingen/meldingen was het toch nog krap om voldoende spelers op het veld te krijgen, maar gelukkig hadden we op de voorbespreking een week eerder in Hotel Kodde nog wat transfers kunnen doen en was op de valreep nog een Panda(Marcel bedankt)  bereid om als backup te dienen. Dre, Pier, Peter, Alard, Dennis, Jacques, Leon en Wilco (deze kwam later) waren de Blauw-Witten van dienst.

We starten tegen onze westerburen, die met Hans “de Gouw” een van de oudste spelers in de ploeg hadden. Lange tijd leek de goal van Dennis beslissend te zijn, maar helaas was een solo van een Noormannen speler te veel voor ons en werd het 1-1. De volgende opdracht was tegen MZVC. Ondanks dat we een duidelijk veldoverwicht hadden kregen we het deksel op onze neus, tja ook hier moeten we af en toe verdedigen en meelopen met onze man. Het werd 2-1 onze goal werd gescoord door “hupje Pier”. Drie wedstrijden achter elkaar werd ons toch teveel en tegen Nieuwland waren we dan ook niet bestand, het werd 1-0 en dat konden we met kunst en vliegwerk zo houden.
Dan de volgende ronde tegen Serooskerke met in de gelederen roemruchte spelers als Cees-Pieter Geschiere en Jan Riemens. De rust had ons goed gedaan en we speelden weer beter, soms werd er iets te weinig gekeken naar de medespelers, maar een goal van “hupje” was voldoende voor de overwinning. Door deze overwinning mochten we opnieuw tegen Noormannen aantreden voor de vijfde en zesde plaats. We startten furieus en scoorden al snel de 1-0 via Wilco die heerlijk werd aangespeeld en bekeken inschoot bij de 2e paal. Na vele kansen waar de keeper vaak in de weg stond was het een prachtige aanval die voor de 2-0 zorgde, vanuit het middenveld werd Wilco aangespeeld, deze kaatste en ging vervolgens op rechts door, hij gaf de bal aan Pier die aan de linkerkant vrij stond en de bal breed gaf waarna Leon simpel kon binnen tikken.

Achterin was Allard nog alert toen dezelfde Noormannen speler weer een solo aanging en zo hadden we de winst en de vijfde plek binnen. De derde helft kon beginnen. In de kantine werd nog langer nagepraat en vervolgens werd koers gezet naar de sponsor (the Beach Club) voor het traditionele afpilsen. Al met al weer een geslaagde avond en bedank ik langs deze weg Dauwendale voor de gastvrijheid en perfecte organisatie.

17 april is de eerste keer dat dit buiten grenzen van de gemeente Middelburg wordt gehouden en zijn wij als Domburg gastheer. Uiteraard hopen we weer op een goede opkomst wat betreft teams en dat we als Domburg ook weer voldoende spelers hebben om mee te doen. (je hoeft geen lid van de KNVB te zijn om deel te mogen nemen). Heb je interesse neem dan even contact op met één van de spelers, die kunnen je er alles over vertellen. (We verlangen van jou alleen een goed humeur en je moet zelf voor schoenen en kousen zorgen) Tot 17 april, we hopen op mooi weer, maar vooral veel plezier.

14 november 2014: toernooi Dauwendaele

De volgende editie van het 35+ en 45+ stond weer op het programma, dit keer waren we te gast bij Dauwendaele. Er hadden zich 11 teams ingeschreven, waaronder een zware delegatie uit Domburg. Leon, Edwin, Peter, Dennis, Andre, Allard, Gert Jan, Saadi en gastspeler Klaas, waren dit keer de gladiatoren die het begrip `zware delegatie` op hun eigen manier invullen. Johan gaf de voorkeur aan een avondje darten, er waren er tenslotte toch genoeg om te spelen. Saadi was nog schor van de vorige keer, dit resulteerde in een keelontsteking en kon zodoende niet meedoen. Het is natuurlijk niet zo makkelijk om op onze leeftijd zo`n wereldprestatie fysiek te verwerken, hier gaan nogal wat dagen/weken overheen. We traden uiteindelijk aan met 8 spelers. We waren (helaas) ingedeeld in de 35+ poule, dit was ons de eerste keer niet zo goed bevallen. Hier wordt er voor onze begrippen, nog te fanatiek gespeeld. De laatste keer werden we ingedeeld in de 45+ poule en hier konden we op een leuke, gezellige en ook prestatieve manier goed in mee. Aangezien we 3 spelers hebben die tussen de 40 en 45 jaar in zitten (de rest zit op en rond de 50 jaar), werden we dus toch ingedeeld in de 35+ poule, er restte ons niets anders dan dit te accepteren en onze krachten te verdelen over de wedstrijden, om uiteindelijk niet met enkele geblesseerden het veld af te stappen.

Helaas konden we niet voorkomen dat we de eerste wedstrijd met 6-1 werden afgedroogd. Er werd toch met te veel krachten gesmeten, Edwin kon niet meer verder tijdens de 2e wedstrijd, de hamstring speelde op. Deze wedstrijd ging met 1-0 verloren. Enig lichtpuntje in de eerste wedstrijd, was het doelpunt van Dennis, een voorzet werkte hij op magistrale wijze achter de doelman. Volgens hem een bewuste actie, volgens de rest een gelukje, de bal kwam schijnbaar per ongeluk tegen zijn been. We verloren Dennis echter ook nog met liesklachten. Van de 8 spelers was opeens 25% weggevallen. Met 7 tegen 7 is dit natuurlijk niet handig. Gelukkig zien we geen achteruitgang in onze prestaties, ondanks deze 2 nederlagen kunnen we net als de vorige edities een keurige 3e plaats overleggen. Dat dit in een poule van 3 gebeurt, is niet van belang, WIJ ZIJN BLIJ MET BRONS !!

Tot onze verbazing werd er na de poulefase andere poules opgezet. Nummers 1 in een poule, nr 2 in een poule en nr 3 in een poule, 35+ werd met 45+ gemengd en hier zaten wij op te wachten. De tegenstanders denken hetzelfde over het spelletje en er wordt niet meer zo fanatiek gespeeld. De eerste wedstrijd waren 2 spelers van Kloetinge/Ssv bereidt gevonden om onze delegatie iets lichter te maken, 2 slanke latten die niets met `dikke buiken` te maken hebben. Deze personen stonden wel aan de basis van onze eerste overwinning. Hoogtepunt van deze 3-1 overwinning was een vloeiende aanval die op het hoofd van Leon kwam. Met al zijn ervaring wist hij natuurlijk dat zo`n bal tegendraads gekopt moet worden, de bal belandde prachtig in de bovenhoek.

De volgende wedstrijd was tegen de oudgedienden van Jong Ambon, in deze wedstrijd was het Klaas die liet zien dat hij beschikt over een prachtig voetbalinzicht. Hij stond steeds goed opgesteld, strooide met passes en zijn 2benigheid viel andere spelers op. Dit werd ook duidelijk gemaakt door zijn medespelers. Voor iemand die 15 jaar niet meer heeft gespeeld kunnen wij niets anders zeggen dan : Chapeau !!
Met medewerking van 2 spelers van Dauwendaele stapten we het veld af met een 2-1 overwinning.

De laatste wedstrijd was tegen Nieuwland, nu was het de beurt aan het Loodswezen om 2 spelers af te vaardigen aan onze `blauwwitte buiken`. Deze wedstrijd eindigde zoals hij begon, 0-0. Er zat geen puf meer in, bijna alles gegeven. De 3e helft stond te wachten, ook daar wordt er van je verwacht dat je presteert.
Al met al wederom een leuke, gezellige avond.Maar hoe nu verder ?Dit was het laatste toernooi dat onder begeleiding van de gemeente Middelburg plaats vond. Zij hadden een budget beschikbaar gesteld om dit de laatste jaren mogelijk te maken. Er zijn enkele opties om hier mee verder te gaan. Een optie is om iedere vereniging de avond zelf te laten organiseren, alle teamcaptains van de deelnemende verenigingen waren het er over eens : dit krijgt niet onze voorkeur. Je hebt een basis opgebouwd via de gemeente Middelburg, maak hier dan ook gebruik van.
De tweede optie was om alles via de KNVB te laten lopen. Ook hier is de animo niet groot voor, je sluit het gebruik van gastspelers uit, je moet tenslotte lid zijn van de KNVB. De laatste optie was om op dezelfde manier verder te gaan, hier staat wel een financiële vergoeding tegenover. De kosten hiervoor zijn 100 euro per cyclus van 4 toernooien, hierbij regelt Edwin Overbeeke (de man die alles via de gemeente Middelburg regelde), alle voorbereidingen. De toernooi avonden gaat echter via de organiserende vereniging. Deze optie kreeg unaniem de voorkeur van alle teamcaptains. Verder werd er voorgesteld om een eventueel extra team in te kunnen laten schrijven voor het bedrag van 35 euro per toernooi, dit werd ook enthousiast ontvangen.
Er werd ook voorgesteld om de leeftijd onder de loep te nemen, bij de 45+ competitie kunnen nu 2 spelers mee doen die tussen de 40 en 45 jaar oud zijn, niet jonger. De rest moet uiteraard 45+ zijn. Dit is natuurlijk een goed bericht voor de afvaardiging van Domburg, zo kunnen wij op een leuke manier mee blijven doen. Al deze voorstellen worden nu uitgewerkt en wij hebben goede hoop dat wij volgend jaar hier mee door kunnen gaan.

De komende dagen staat in het teken van herstel, vochtverlies is inmiddels aangevuld in de 3e helft. De vermoeide benen kunnen een massage gebruiken, maar zoals een topsporter zorg draagt voor zijn lichaam, zo verwerken wij onze uitzonderlijke prestatie op onze eigen manier.

35+ / 45+ competitie een geweldig leuk initiatief

Vandaag al weer aan het bijkomen van de 2e avond in de ouwe lu**en competitie. Vorige maand waren we te gast bij MZVC en moesten we ondanks de vele toezeggingen op het laatste moment onder lichte dwang een 7e speler optrommelen. Na een heldere en duidelijke introductie maakten we ons debuut met een “verdienstelijke” derde plaats op het tournooi. Op een half veld en zonder scheidsrechter, geen slidings en plezier en sportiviteit zijn de regels die gelden voor deze avonden. Uiteraard af te sluiten met een ruime derde helft. De partijtjes duren 12,5 minuten en je mag wisselen als je die hebt uiteraard.

Vrijdag 17 oktober waren we te gast op het prachtige complex van Jong Ambon en hadden we het idee om de derde plaats van de vorige keer in ieder geval te evenaren of verbeteren. Ook deze keer hadden we wat moeite om de selectie rond te krijgen door de vakantie, maar onze creatieve breinen zagen op het laatste moment het licht en zo vertrokken we met de jonkies Allard, Dennis B en Micha, de routine werd ingevuld door Breenski, Spek, Dre, Edwin M, en Hillie. Omdat we gevreesd werden in de 35+ categorie, hadden de tegenstanders besloten geen teams in deze categorie af te vaardigen en waren er 12 ploegen in de 45+ categorie die in 2 poules om de bekers gingen strijden. Bij de aankomst was het een leuk weerzien met de tegenstanders van weleer die ook vanavond de schoenen weer onderbonden, o.a. Jong Ambon, Serooskerke, Noormannen, Dauwendale, Rijkswaterstaat Loodswezen, combinatie Middelburg Zeelandia/ Nieuwland, Kloetinge waren van de partij.

De eerste 12,5 minuut van het toernooi waren voor iedereen de lekkerste minuten (we hadden die wedstrijd nog rust), zo begonnen we tegen Dauwendale en kwamen fris uit de startblokken, het verschil met de vorige keer was goed te merken, meer gewicht op het middenveld en achterin een slot extra op de deur, we stonden al snel voor met 3-0 en speelden de wedstrijd iets te rustig uit, 3-2 winst. Nog niets aan het handje en direct de 2e wedstrijd erachteraan, deze was tegen ….? Dit werd een eenvoudige 3-0 zege, sommige spelers kregen toen al het besef dat wat ze voelden spieren waren die al langere tijd niet echt gebruikt waren. Op naar de derde partij van de avond (weer direct er achteraan) tegen Jong Ambon, waar Ben met zijn 70 jaar nog steeds als een jonge hinde over het veld denderde (respect!) Deze wedstrijd hadden we gepiekt en wonnen we met 7-0. Onze kilometervreter Micha had nog andere verplichtingen en na de pauze van 2 wedstrijden moesten we met z’n 7en verder. Soms kan je genieten van een rustmomentje, maar voor de krijgers van deze avond was de pauze geen opknappertje (mild uitgedrukt). De spiertjes werden ff wat strammer en kleine pijntjes kwamen naar boven, op karakter gingen we de volgende partij tegen Kloetinge aan de bak. Deze ploeg was iets meer fysiek en ook conditioneel wat sterker. Een afstandschot dacht Allard over te kijken, maar deze krulde precies in het kruis…. Oeps een achterstand, dat was iets waar we nog niet mee hadden moeten dealen en deze klap konden we ook maar moeilijk te boven komen. Gelukkig had onze benjamin en sponsor Dennis B. een gouden moment en maakte een diepe bal van spekkie verwoestend af 1-1.

Tot zover geen problemen en hielden we alles zelf in de hand (sommigen namen dat letterlijk maar daarover later meer), de laatste wedstrijd was tegen het Loodswezen die met een verdacht jonge ploeg in het veld verscheen (bij winst zouden we eerst worden in de poule) . Bij onze strijders branden de kaarsjes nog maar heel flauwtjes, toch had deze wedstrijd een fantastisch hoogtepunt waarvan onze trouwe supporter Max de tranen over zijn wangen had van het lachen. Spek kreeg de bal aangespeeld en zag een heel open veld voor zich, hij draaide gracieus een pirouette als in een balletvoorstelling en op het moment suprême raakte hij net even uit balans, al vallend moest hij een keuze maken uit 3 ballen en ja als het dan al misgaat kies je vaak de verkeerde optie, de ballen van de tegenstander, die hierop gevat reageerde met de opmerking “die zijn van mij”. Uit respect voor zoveel souplesse en de voorstelling bleef hij netjes wachten tot Spek overeind kwam om vervolgens het spel te hervatten. De bordjes met de punten voor deze uitvoering werden getoond en de aanstekelijke lach van Max en Allard schaterden over sportpark “de Sprong”.  Totaal verbouwereerd door deze majustueze voorstelling liepen we tegen onze eerste nederlaag aan (of was het toch de conditie…?) en kon het Loodswezen onze poule winnend afsluiten. De doelstelling was bereikt we waren 3e. Het contrast met de vorige keer waren 3 overwinningen tegen 0 de vorige keer en een doelsaldo van 14 -4 tegen 4 – 18 de eerste keer.
Na de verkwikkende douche hebben we de 3e helft gebruikt voor uitgebreide analyses, anekdotes en het aanvullen van het verloren vocht. Uiteraard ontbrak een bezoek aan de etablissementen van onze sponsor (Beachclub) en technisch directeur (Aloha) ook deze avond niet. Conclusie van alle spelers van de afgelopen 2 toernooien is dat dit een superleuk initiatief is en we er zeker aan mee willen blijven doen. 14 november is Dauwendale onze gastheer, wil je ook meedoen? Aarzel niet om jezelf aan te melden bij Ronald, Allard of Johan. (in deze opzet is het niet nodig om lid te zijn van de KNVB! Je hebt alleen voetbalschoenen en kousen nodig en een paar euro om wat te drinken)

CU in Dauwendale