Het waren vanmorgen prima weersomstandigheden voor een mooie pot voetbal. Daar waar sommigen, en dan praten we vooral over een enkele supporter, deze inhaalwedstrijd nog bestempelden als een “oefenpotje” werd deze wedstrijd door leider Laurent toch zeker beschouwd als eentje die ging om een podiumplaats. En zo stonden de jongens en dame dan ook vol gemotiveerd aan de start.

Voor de enkele lezer die de 15-1 niet op de voet volgt; deze inhaalwedstrijd is nog uit de najaar competitie en gaat om de 3e en 4e plaats. Voor de 3e plaats moet er vandaag dan wel gewonnen worden.

De warming-up beloofde een mooie pot voetbal. Iedereen die wel eens tegen een balletje heeft getrapt weet dat wanneer je bij de afwerkoefening de ballen links en rechts overschiet dat dit je in de wedstrijd niet meer overkomt….Cruijfiaanse wijsheden.

We begonnen scherp aan de wedstrijd. Meteen mooie aanvallen over vele schijven wat al snel resulteerde in een vlotte kans voor doel…..helaas naast.

De kopjes bleven omhoog en al snel had het publiek de kans zich warm te juichen en klappen. Een aanval via Coen, strakke voorzet van Owen belande bij Mats die de bal in de touwen joeg…1-0. Ook daarna volgden er nog een handjevol prima kansen, maar u raad het al…..naast en over.

Hoewel we de betere ploeg bleven werd het iets slordiger. Helaas resulteerde dit na een spaarzame uitbraak van Aardenburg in een 1-1 ruststand.

Na rust en een peptalk gingen de onzen door met pressie voetbal. En ja, via een assist van Goof vond Mats voor de tweede keer het doel aan de goeie kant van de palen. Een mooie kopbal en we stonden weer voor, 2-1. Via een aanval over links wist Hessel Goof vrij te spelen die bekeken de bal in de verre hoek plaatste, 3-1. De wedstrijd leek op slot.

Maar niets is wat het lijkt bij voetbal. Nadat er toch een handjevol 100% kansen niet in waren gegaan, viel de aansluitingstreffer aan de andere kant. Bij de verdediging die nog niet veel had weggegeven was er een klein misverstand. Je zou ook kunnen zeggen dat ze even lieten zien hoe je wel scoort. Hoe dan ook de bal ging in eigen doel, 3-2. Op zich nog niets aan de hand. Gezien het spelbeeld en de kansen die volgden zou je eerder de 4-2 op het scorebord verwachten, maar ook Aardenburg rook nog zijn kansen. Een vrije trap en een mindere dekking zorgde voor de 3-3. We drongen nog wel aan, maar wederom wisten we de bal niet in het doel te krijgen…..die wijsheden van Cruijf konden ook wel de prullenbak in.

Een gelijkspel was het gevolg en een keurige 4e plaats in de najaar competitie het eindresultaat. Volgende week gaan we scherp beginnen in de voorjaarscompetitie waarna we op 23 mei Aardenburg laten zien dat we wel degelijk kunnen winnen!