Eindelijk goed weer, eindelijk geen afgelasting, eindelijk dus weer een wedstrijd. Gezien de vorige uitslagen van Zeelandia Middelburg (ZM), zou dit wel eens een zware dobber kunnen gaan worden. Zij hadden al 2 wedstrijden gespeeld en met 13-1 en 15-0 gewonnen. Jochem was vandaag verhinderd, dus we hadden nog 8 spelers over om in de kou af te trappen. De temperatuurmeter gaf niet meer dan 3 graden aan, er werd dan ook maar besloten om in ons trainingsjack (deze is immers ook blauw) de wedstrijd te spelen. Nadat onze vaste groep supporters, aangevuld met een erg jonge aspirant lid, een plekje langs het veld had gevonden, trapten we af en al snel werd duidelijk dat de blauwwitte helden als team opereerden. Er werd gezamenlijk druk gezet, er werd samen gespeeld en er werd samen voor iedere meter gestreden. De eerste minuten werd onze felheid gelijk beloont met een mooie pass van Shannon op Julian. Hij ging tussen 2 verdedigers op de keeper af en op het moment dat hij uit wilde halen stuiterde de bal net op. Wanneer je de bal dan goed raakt kan deze wel eens kiezelhard op het doel worden geschoten. Dit gebeurde dus ook en de bal vloog via de onderkant van de lat net over de doellijn. Hier was gelukkig geen doellijntechnologie voor nodig het was duidelijk dat de bal in het netje kwam. 1-0. Het verdere verloop van de eerste helft ging gelijk op. ZM had een paar kansjes, wij hadden een paar kansjes. Gelukkig stond Laura haar `mannetje` op het doel en behoedde ze ons voor tegendoelpunten. Voor Laura stonden Kyandro, Jesse en Youri als een rots in de branding om zoveel mogelijk aanvallen onschadelijk te maken, dit lukte uitstekend. Daarvoor stonden Eva, Shannon en Ben te `poetsen` op het middenveld, ook dit ging erg goed. Met een spits als Julian weet je uiteindelijk dat wanneer je van achter en in het midden alles op orde hebt, je van voren veel stootkracht hebt. Met een 1-0 tussenstand gingen we de rust in. Alleen was het nogal erg ver om naar de kleedkamer te lopen, dus werd er besloten om op het veld onze sap te nuttigen.

De 2e helft kwamen we in het begin een beetje in de verdrukking, maar gelukkig losten we alles voetballend (!) op. Zo beloonden we onszelf halverwege de 2e helft met een corner, Julian nam deze en hij schoot hem zo scherp op het doel dat de keeper zich er op verkeek en de bal niet meer tegen kon houden, 2-0. Nu was het hek van de dam. Domburg ging steeds beter spelen, er waren veel kansen, er werd als team gespeeld. Ondanks dat kreeg ZM toch een paar kansen, maar gelukkig stond daar nog Jesse, die alles uit zijn doel ranselde. Helaas konden wij net niet onze kansen afmaken, anders hadden we deze wedstrijd al in een vroeg stadium op slot kunnen gooien. 5 Minuten voor tijd pikte Julian de bal op op eigen helft. Hij zag waar de ruimte lag en sprintte die kant ook op. De tegenstander stond erbij en keek ernaar en konden niet voorkomen dat Julian zijn 3e en Domburgs 3e doelpunt scoorde, 3-0. Dit was tevens de eindstand. Een erg goede wedstrijd van onze kant, dit werd ook geprezen door de coaches van de tegenstander. Zij vonden het opvallend dat er een hecht team tegenover hun stond, dat wij zo goed de ruimtes opzoeken voor de vrije man en dat we zo goed samen spelen.

Complimenten voor de inzet en instelling, een prachtige overwinning met goed voetbal. Op naar de volgende wedstrijd.