Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van afgelopen zaterdag werd ook weer de vrijwilliger van het jaar 2016 bekendgemaakt. Deze vrijwilliger is dan tevens winnaar van de in 2014 ingestelde “Els Geertse-bokaal”.  En de vrijwilliger voor 2016 is een zeer terechte winnaar van deze bokaal! Zodra er iets moet gebeuren op ons mooie sportpark is hij erbij. Elke vrijdagmorgen is hij aanwezig met de vaste onderhoudsploeg om te zorgen dat de volgende dag alle blauwwitte helden weer kunnen voetballen. En zeker afgelopen jaar is er ontzettend veel gebeurd en was het voor de commissie wel duidelijk dat de vrijwilliger van het jaar uit deze onderhoudsploeg zou moeten komen. En de terechte winnaar was dan ook snel gevonden. En behalve al zijn kluswerk is hij ook nog beheerder van de financiën van VV Domburg in zijn rol als penningmeester.  En de oplettende lezer zal nu al wel door hebben dat we het hier hebben over Jan de Roos.

Jan is de club min of meer toevallig aan komen waaien. Bij een zoektocht naar bestuursleden onder ouders/verzorgers kwam hij een paar jaar geleden plotseling naar voren. Geen enkele affiniteit met voetbal, maar door het lidmaatschap van zijn kleinzoon de weg naar het sportpark Oosterloo gevonden. En dan gelijk ook als penningmeester aan de slag gegaan. Een vakgebied waar hij onbekend mee was, maar wat hij zich met veel inzet eigen heeft gemaakt. En dat heeft hem veel tijd gekost en nog steekt hij er de nodige uurtjes in op zijn zolderkamer. Om die reden komt hem de titel ‘Vrijwilliger van het jaar 2016’ dubbel en dwars toe!

Vanaf deze plaats namens bestuur en leden van de V.V. Domburg nogmaals van harte met deze titel!